Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hosszabban tartó táppénzes...

Hosszabban tartó táppénzes betegségre példa?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek, elegem van a munkahelyemből, az egész munkakörnyezetemből épp ezért szellemi épülésre és álláskeresésre szeretnék kivenni legalább 1,5 hónapot. Mi lenne olyan betegség, ami kezelhető ilyen időtartamban? Olyan kellene, ami esetleg nem látszó vagy főnökkel való telefonbeszélgetés alatt nem hallható, viszont nem engedi a munkábajárást.

(Nem, nem szeretnék munkanélkülire menni).

A segítő válaszokat előre is köszönöm.

2018. febr. 26. 20:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy ha munkáltató megneszeli ezt, akkor ellenőriztethet téged, amiért igen csúnyán megütöd a bokád? Amúgy ha a háziorvosod kiír, akkor szerintem tud betegséget is javasolni. Én a helyedben valami stressz eredetű dologgal indulnék el. Nekem egyszer volt olyan és azonnal kiírtak. A pulzusom túl gyors volt, a vérnyomásom a normál tartományban (de magamhoz képest magasan volt), kb sírva jelentem meg a dokinál, ő vette észre, hogy remeg a kezem is. Itt már felmondásban voltam, doki lazán megkérdezte, hogy kiírjon-e végig, pedig az enyém szerintem nem csalna ilyennel.
2018. febr. 26. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne keresd a bajt,jön az anélkül is .
2018. febr. 26. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Stresszel is kiír a háziorvos, de olyan törvény van, hogy háziorvos max. 2 hétre írhat ki.

Mondd azt, hogy nem tudsz aludni, nem tudsz megnyugodni, napok óta, vagy hetek óta nem alszol, ezzel elküld pszichiáterhez és ő kiírhat hosszabb időre. Ha kérdezi, mi volt a kiváltó ok, amióta nem alszol, mondd, hogy munkahelyi konfliktus, és azt is mondhatod, hogy sokat fogytál, 15 kilót, ezekkel már kiír több hónapra. Sok sikert a pihenéshez és az új munkahelyed megtalálásához!

2018. febr. 27. 13:18
 4/6 anonim válasza:
tb keményen ellenőrzi az ilyen eseteket, ha nem találnak otthon délután 3kor akkor rögtön le is vesznek a táppénzről.
2018. febr. 27. 14:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó, te nagyon hülye vagy! A betegnek bármikor joga van elmenni magánrendelésre, de a boltba, gyógyszertárba is. Semmi sem írja elő, hogy ágyban kell feküdnie otthon. Ráadásul a csengő is lehet rossz, vagy lehet, hogy nincs is csengője felszerelve.
2018. febr. 28. 09:11
 6/6 anonim válasza:
0%

"Semmi sem írja elő, hogy ágyban kell feküdnie otthon."

Engem pl. ellenőriztek a tb-sek reggel 9kor hogy otthon vagyok-e. Hivatalosan 10-14 között hagyhatod el a lakást.

Törvény írja elő. Gondolom nem olvastad el, persze saját (buta) véleményed pedig van.

2018. febr. 28. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!