Vashiányra tudnátok ajánlani ilyen vastablettát?
Nem vagyok vérszegény, szóval csak valami recept nélkül kapható készítmény kellene. Olyat keresek, ami:
-lehetőleg csak vasat tartalmaz, nem multivitamin (esetleg C-vitamint vagy b-t)
-nincs benne magnézium szteraát vagy réz, vagy egyéb vasfelszívódást gátló anyag
-szerves vasat tartalmaz (nem vas-szulfátot)
Neten eddig nem nagyon találtam olyat, ami minden kritériumnak megfelelt, drogériában meg pláne nem. Ha valakinek van tippje, nagyon köszönöm
Én a májat tudom ajánlani, amiben nincsenek tablettaképző anyagok. Nekem mindig gyorsan és látványosan helyrebillenti az alacsony vas értékemet és még csak nem is kell állandóan enni, elég hetente 1-2x. Egyébként folyékony vaspótló szerek is vannak, amibe nem kell tablettaképző - nyilván, pl.: vas-glükonáttal ezek:
Vas-...citráttal:
vagy Ferrofortis B
De a vaspótló étrendkiegészítők alacsony vastartalma (14 mg/adag) és a vas alapból rossz felszívódása (max. 15%) miatt jól meg kell húzni ezeket is.
Köszönöm a választ! A folyékonyakat eddig nem is néztem, de tényleg jó opciónak tűnik!
Hát igen, szerintem is a megfelelő étrend a legjobb módszer... szoktam májat enni, direkt emiatt, de igazság szerint annyira nem szeretem, hogy elegendő mennyiséget megegyek belőle, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!