Frontérzékeny vagyok, és frontváltozáskor nagyon fáj a fejem. Aki van még így ezzel tűri, vagy használ valamit?
Ma is rettenetesen fáj a fejem, szédülök és 2ig nem látok...Ez rendszeres ilyenkor, a hülye időjárás miatt. Van valaki még így? Mit használ rá? Lehet egyeltalán kezdeni vele valamit? Alap dolgokat nem tudok miatta megcsinálni(pl iskolába menés...). Nagyon fáj, és nagyon rossz érzés. Hogy tudnak rá valamit adni? Vérvétel? Ilyenek? Vállalom, csak kérem aki tapasztalt segítsen.
Köszönöm.
Vérvétel mindenképpen!
A tünetek ugyan a klasszikus (aurás) migrén tünetei, de lehet más is. Engem 3 évig kezeltek ezekkel a tünetekkel (plusz arc-, karzsibbadás, beszédzavar) mint migrénest. Előtte is volt migrénem (már 15 éves koromtól, most 34 vagyok), de 3 éve már heti 2-3 rohamom volt. A rohamot már nem csak az időjárás, de különféle illatok (pl.parfüm, cigifüst) is kiválltotta. Most véletlenül kiderült egy vérvételből, hogy nagyon magas a trombocitaszámom. Nem ijesztgetni akarlak, a betegségem (a csontvelő megbetegedése)elég ritka, de nem árt ha csináltatsz egy nagy vérképet. A túl sűrű vér is okozhat migrént. Addig is sok folyadék, min. 2,5 liter, segít a migrén elkerülésében, enyhítésében és a vért is hígítja.
Érdemes migrén naplót vezetni, pl. mit ettél, ittál aznap, mennyit aludtál, mennyi volt a stressz. Tudom macerás, de hosszútávon segít. Pl. én egyáltalán nem használhattam parfümöt, csak levendulát és az is eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy csak egy bizonyos tusfürdőt használhatok, hogy a reggeli zuhany után ne legyen azonnal migrénem.
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen nálad. Még neurológust is érdemes lenne felkeresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!