Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Megrázott az áram, lehet...

Dfhashduslh kérdése:

Megrázott az áram, lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés
Kb. fél órája nedves kézzel hozzáértem a konyhai botmixerhez,és megrázott az áram.Rögtön eldobtam. Nem éreztem/érzek semmi zsibbadást,nem látok égési sérülést,csak mintha egy kicsit erőtlenebb/nehezebb lenne a karom. Lehet valami probléma?

2018. jan. 11. 14:21
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Tegnap előtt Szombaton megrázott az áram a bal alkaromnál félig lezsibbadt a kezem de nem volt semmi tünetem.Egy égősort húztam ki aminek a kábelje meg volt törve és a vezetek kicsit kiállt rajta mint egy szálka nagyságú. Másnap reggel húztam az ügyeletre reggel és küldtek sürgősségire EKG t megcsinálták azt mondták nem nagy áramütés volt minden rendben. Kérdésem lenne hogy mi a tapasztalat másnak is volt már ilyen ? Vérrög meg ilyesmi kialakulhat olvastam ilyet is. Ha gáz lenne vagy lett volna akkor a panaszok már kijötte volna? Egyébként tegnap óta kicsikét nehéz légzésem van lehet csak mentálisan érzem ezt meg olyan izomgyengeségem na de ugye ez lehet talán a melegedéstől mivel frontérzékeny vagyok és most jelenleg melegfront van.

szerintetek ez gáz ?

2019. jan. 14. 12:13
 22/26 anonim ***** válasza:

Ha bármi gubanc lett volna, az két nap alatt már jelentkezik, de áramütés után nem tanácsos fél napokat várni, célszerű azonnal mentőt hívni.

Ami viszont az égősort illeti, ott a feszültség le van osztva, úgyhogy egy izzó helyén kb 12V mérhető (persze ez függ attól, hány égőből áll a lánc). Szóval ott nagyon szerencsétlenül kell belenyúlni, hogy gubanc legyen. Úgyhogy nem hiszem, hogy bármi gond lenne.

2019. jan. 14. 14:32
 23/26 anonim ***** válasza:
Mentőt hívni, mi, utolsó? Ezért nincs pénz az egészségügyre, mert ilyen csip-csup hülyeségekért is mindjárt a katasztrófavédelmet riasztanátok.
2019. jan. 15. 10:06
 24/26 anonim ***** válasza:
Hát azért ez nem egészen megalapozott álláspont. Szakembernek kell állást foglalni, az meg leggyorsabban a mentő.
2019. jan. 15. 12:17
 25/26 anonim ***** válasza:
Tudom, tudom. Ma ez a menő. Minden kullancscsípéssel is mindjárt a sürgősségire rohangálni.
2019. jan. 16. 09:32
 26/26 anonim ***** válasza:

Ja, a kullancs. Ez olyan pártállami járási párttitkáros érvelés.

A szervezett egészségügy korszakából az első az 1956-ban kiadott MSZ 1585 segítségnyújtási útmutatója, miszerint: Azonnal hívjuk a leghamarabb elérhető orvost és a mentőket is.

Ez fejlődött vissza a 2016-os változatig, amiben ez olvasható:

C100.3.2. Eszméletén lévő áramütést szenvedett személy ellátása

Ha az áldozat áll vagy (önerejéből) ül, illetve beszél, alapvető életműködései nem kétségesek (azonban váratlan

állapotromlás bekövetkezhet).

...

Ebben az esetben a mentőket elsősorban akkor kell hívni az áldozathoz, ha:

– eszméletét akár csak rövid időre is elveszítette;

– az elsősegélynyújtást meghaladó ellátási igényű sérülés (pl. kiterjedt lágyrészsérülés, csonttörés) érte;

– olyan (elsősorban szív- és érrendszeri) alapbetegségben szenved, amely miatt az áramütés különösen aggályos;

– állapotának megítélésében a segélynyújtó bizonytalan.

Ha egyik feltétel sem áll fenn, akkor fel kell ajánlani, hogy az áramütést szenvedett személy kívánságára mentőt

hívunk.

Ezek, hogy úgy mondjam, az "ipari " áramütéshez tartozó tudnivalók, amit komolyabban kezelnek (mitfeljebb már említettem), de bármelyik orvost megnyilatkoztatnád úgy, hogy felelősséget vállaljon kijelentéséért, ebből nyilván nem engedne .Az otthoniakról általában semmit nem tud a statisztika, kivéve a halálosakat, amelyekből évente 30 körüli volt, amíg voltak ilyen adatgyűjtések.

Természetesen én is már szenvedtem áramütést többször is és nem is mentem orvoshoz vele, de az egy dolog, hogy az ember saját magáról mit dönt, és egy másik, hogy mit tanácsol másoknak nyugodt lelkiismerettel.

2019. jan. 16. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!