Megrázott az áram, lehet belőle bajom?
Az áramütés hatására a vér bomlásnak indulhat (elektrolízis), melynek során gázbuborékok keletkeznek.
Ezért van az, hogy áramütött egyén esetében (a folyamatos EKG monitorozás mellett) mindig azonnali vérvételt végeznek, hogy lássák, beindult-e az életveszélyes kémiai reakció.
Szerintem nincs ilyen, de szívesen látnék irodalmat, ha van.
E tárgykörben egy alapmű az alábbi:
abban nincs ilyenről szó.
12: Kismillió helyen le van írva, keress rá a neten. Én is így tanultam annak idején, mi több, azóta többször is voltam áramütéssel kórházban ("foglalkozási ártalom").. a standard protokoll: folyamatos EKG, azonnali vérvétel - nem véletlenül..
Nem tudom mi áll az általad linkelt 1967-es kiadású könyvben, de ha ez nincs benne, akkor azt elég nagy hiányosságnak találom.. bár az is lehet, hogy '67-ben még a vérre gyakorolt ilyetén hatásáról nem tudtak..
Hát, a google nem adja azt a kismilliót, van másfajta kereső?
Már persze figyelembe véve, hogy egy rövid idejű váltakozóáramú áramütésről van szó. Hacsak nem a Marson lakik a kérdező...
"Már a legelső találatban is benne van:"
Már a legelső találatban sincs benne: "A vegyi hatás szempontjából az egyenáramú áramütés a veszélyes, mert az ilyenkor kialakuló elektrolízis miatt a vér és a szövetnedvek veszélyes mértékben elbomolhatnak."
Érted? EGYENÁRAM!!!! Miről beszélünk? Nézz fel eggyel feljebb, mint a hozzászólásod. "egy rövid idejű váltakozóáramú áramütésről van szó" Érted? VÁLTAKOZÓÁRAM!!!
"ha a google nem találja, akkor nem létezik?:D wtf"
- Ezen párbeszéd:
- Kismillió helyen le van írva, keress rá a neten
- google nem adja azt a kismilliót, van másfajta kereső?
alapján ezt visszakérdezni, hogy ha a google nem találja, akkor nem létezik, hát, mit mondjak, az olvasni tudás teljes hiányára utal.
17: És te honnan a lókukiból tudod, hogy a kérdezőt váltakozóáram rázta meg? Megálmodtad? Mert a botmixer pl egyenáramú motorral megy, de ezen felül a háztartási és szórakoztató elektronikai készülékek jó részében elég nagy egyenáramú delejek futkosnak, úgyhogy arra ne bazírozz, hogy "ja kettőhúszba van bedugva, akkor biztos váltakozóáram rázott meg"... ez rohadtul nem így van.
Belenyúlhatsz egy kuŕva nagy pufferkondizott egyenáramba is úgy hogy ottmaradsz. Capisce?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!