Megrázott az áram. Mit tegyek?
Azt én értem, hogy ott érezted. De akkor is kell egy másik pólus. Hacsak nem ez a másik pólus is ugyanazon ujjadnál volt mellette. Általában a másik pólus a föld, de ez csak akkor valószínű, ha betonon, stb állsz, nem pedig szőnyegpadlón, parkettán. A 380, ami ma már 400, rázásnak elég kicsi a valószínűsége, mert ahhoz két áramvezető közé kellett volna kapcsolódnod, az meg gyakorlatilag akkor fordulhat elő, ha megbotlasz, és két kinyújtott kézzel beleesel egy nyitott elosztószekrénybe.
Egyáltalán, mihez ért ama ujjad? Alapból csupasz rézhez? Meghibásodott szigeteléshez? Meghibásodott készülék fémházához?
Hát ha te vagy az első is, akkor kissé nevetségessé tetted magadat, merthogy ott ugye azt írtad, hogy: "Ha a szíveden megy át a 220 majd akkor kezdj el aggódni", és ugye a Kérdező meg írta, hogy "A bal kezemen a gyűrűs ujjamat csípte" Így aztán, ha jobb kezén, vagy lábain átzáródott az áramkör, akkor a szíve volt az útban. Ezért próbáltam meg kideríten, hogy netán a keze volt az áramkörben csak, vagy nem.
Na meg mellesleg azt is, hogy valódi rázás volt-e, vagy csak feltöltődött, vagy esetleg zavarszűrő kondenzátor bizseregtette meg. Mondjuk ebben nem voltam sikeres, mert szemlátomást ő is azt gondolja, hogy nem érdekes az egész, mert harapófogóval kell kihúzni belőle minden szót. "elméletileg vízálló szigetelt" ez egy csapófedeles lehet, kívül a műanyagburkolat rázott? Vagy volt beléje valami dugva? Mindegy, tényleg nem nyomozok tovább. :D Az áramütöttek védőszentje vigyázzon reája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!