A csernobili katasztrófa miatt hány ember halt meg körülbelül?
Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra, hogy valakinek rákja lett a sugárzás miatt, meg megbetegedett emiatt.?2018. jan. 6. 18:46
1/7 anonim válasza:
Szerintem erre nincsenek pontos adatok.
2/7 A kérdező kommentje:
Becslés?
2018. jan. 6. 18:54
3/7 anonim válasza:
Bocs hogy nem tudok,érdemben választ adni,de szerintem a mostani rákos betegségek miatt is ez az esemény a felelős. Titkoloztak az akkori rendszer tagjai,miattuk hal meg ma is sok ember.
4/7 anonim válasza:
Passz.Szerintem próbálj keresni akkori cikkeket, abból talán megtudsz valamit, de nagyon fontos hozzászámolni, hogy azóta is hányan hordoznak valami károsodást magukban a katasztrófa miatt, akik még talán nem is tudják, hogy attól betegek, szóval szerintem máig érezteti a hatását.Tehát nem lehet optimálisan összeszámolni ezt.Több százezren azt hiszem.
5/7 anonim válasza:
Úgy 30-50 ember halt meg a balesetben közvetlenül vagy nem sokkal utána sugárbetegségben.
Lett egy csomó pajzsmirigyrák (ritkán halálos), valamint a likvidátorok és kitelepítettek körében várható még kb 4000 rákos megbetegedés a balesetet követő 70 évben.
7/7 anonim válasza:
az átlagos dózisteljesítmény 200-400 nSv/h
(budapesti referencia érték: 100 nSv/h)
• Ez messze az egészségügyi határértékek alatti.
mindeközben 834 en áll a jelző az egyik képen-ja
láttam személyesen milyen értékeken állt 92ben itt magyarországon egy műszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!