A rendszeres testmougás a családalapításig tartható, igaz?
Nem egyszerű az biztos!
Csak másodkézből beszélhetek, de van
rokonom, aki 2 gyerek mellett ( ő dolgozik, feleség van otthon) azért 1 héten 1-2 órát be tud szorítani, úgy, hogy reggel 7:30-8:00 fele elmegy reggel és este 6-ig bent van, persze ki is veszi a részét házimunkából is.
Napi szinten sajnos nem megy neki, pedig tudja, hogy jó lenne.
Meg lehet azért a rendszeres testmozgást tartani, de nagyon szerencsés aki napi szinten.
Az, hogy a heti szinten mozog-e valaki az pedig akarat és a teendők menedzselésének a kérdésköre inkább!
Az időbeosztással egy borsószemnyit lehet nyerni, igen, de ha már nagyon be kell osztogatni az időt, az egy rohanás... Nekem pl. ami másnak még unalmas élet, az nekem már rohanós.
Ha heti kétszer fél órát tud szánni magára valaki, akkor lehet regényolvasásra, lehet horgolásra, lehet festésre, lehet sorozatnézésre fordítja... Mert az érdekli jobban!
Évezredekig a természetes életmód része volt a mozgás, most mesterségesen kell pótolni, nem csoda, hogy nem érdekel mindenkit pont ez...
Én olyat ismerek, ahol két gyerek mellett mindkét szülő dolgozik, vagy gyerek+munka+egyetem, meg rajtuk kívül is olyanokat, ahol a 7 óra alvás sincs meg.
De lássuk pl egy fiatal felnőtt lenyomja a heti 40+5*0,5 órát, néha túlórák, emellett suli, néha tanulás, néha orvos, mert orvoshoz is jár. Megismerkedik valakivel, egy fiúval, akit pl nem érdekel a sport... A csaj hobbija a regényolvasás, a villamoson és ha van 10 perce magára, ezzel foglalkozik. Hat és fél órákat alszik. A háztartás se kellene, hogy rohanjon.
Magamat írtam le, néhol változtatásokkal és egyelőre egyedülálló vagyok.
Hova fér ebbe az időbeosztásba bármi is?
Ok, nem túlórázok. Jöhetsz fizetni a számláimat! Ok, nem tanulok egy biztosabb állásért. Jöhetsz fizetni a számláimat!
A munka+gyerek+egyetem triónál elhiszem, tényleg rendkívül nehéz beilleszteni bármit is, de ha mondjuk egyetem nincs, akkor igazából azt a "rohanást" meg lehet szokni.. miért ne lehetne a rutin dolgokat gyorsítani? Azért mert az már rohanás, és a rohanás feltétlen rossz kell legyen? Lehet úgy is hozzáállni, hogy akkor jut a nap végén másra is idő, még ha az borsószemnyi is, de sok kicsi sokra megy, pl. olvasás, futás.. akármire, amit szeretsz.
Az alváshiányról megvan a véleményem, tényleg nagy problémákat tud okozni, pl. tanulásnál, hiszen nem fog úgy az agyad, és adott anyagrészt, amit megtanulnál 2 óra alatt, lehet csak 2,5-3 óra alatt megy a fejedbe, ezzel pedig szignifikáns idő elmegy.
Pontosan ezért érné meg szerintem, ha 6,5 órát alszik valaki, hogy apránként kis időspórolásokkal hozzátegye azt a mondjuk 1 órát, ami a tényleges kipihentség eléréséhez szükséges.
Jól megtaláltátok a kérdést. ;) De nem baj, azért van. :)
Dolgoztatok már heti 50 órát úgy, hogy nem 20 percnyire van a munkahely és bármi más rendszeres dolgotok is volt?
Egyébként családosoknak gyerekre sincs idő.
A rohanásra meg... Nem mindenkinek való.
Vam az extrovertált, aki mindig pörög, 10 perc alatt unatkozik.
És az extrovertált, akit ha egy hétre elzárnánl tökegyedül pár könyvvel és mondjuk két tollal, papírral, akkor se feltétlen unatkozna. Na ez utóbbi vagyok én.
Hát én hazaesek, csak punnyadni van erőm holott 15 hobbim van és 2 óra múlva már aludnom kellene. Kettő óra múlva.
Hétkor hazaesek és kilenckor aludni kellene.
Annyi, hogy hajnalban jobb szeretek készülődni. Különben mondjuk 10kor kellene lefeküdnöm.
Ebbe fizikailag nem fér már más.
De munkatársaimnak se fér bele semmi, ahogy beszélgetünk.
Mondjuk elég ergya helyen van a munkahelyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!