Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elhagytam magam testileg és...

Elhagytam magam testileg és lelkileg is, a jövőm még sosem volt ilyen bizonytalan, hogy változtathatok?

Figyelt kérdés
Nem csak rövidebb ideje, már egy nagyon hosszú ciklusnak érzem ezt az életemben. Külső szemmel nem tűnhet fel sok mindenkinek, de nagyon érzem magamon és mintha beragadtam volna ebbe az egészbe. Ha minden jól megy még 3 félévem van egyetemből, gépészmérnöknek tanulok lányként. Nagyrészt ebből ered a baj, mert szeretem a tárgyaimat, imádom a tanáraimat és a szaktársaimat, nem rekeszt ki senki semmi miatt, viszont nekem több időre van szükségem megérteni az anyagokat mint másoknak, úgymond az alapokat, amiket hoztak mások nekem még most is kell pótolnom. Eleinte nem volt nehéz, mert mindenki el volt veszve, de egyre inkább az tűnt fel, hogy már tudják mit akarnak, miközben én még ugyanolyan elveszett vagyok. Eddig nagyon szerettem volna ezt csinálni, de most már teljesen szét vagyok esve, befejezni be tudom, mert ismerem magam, kicsit összeszedve sikerülni fog, de utána nem tudom mi lesz. A probléma az, hogy nem tudok segítséget kérni, nem a hiánya miatt, hanem saját magam miatt, mert félek, hogy kiderülne ez a masszív önbizalomhiányom. Mindig maximalizmusra törekedtem, a tanáraim mindig szerettek, most viszont csak azt érzem, hogy sajnálnak és szánalomból engednek át. A szaktársaimmal jóban vagyok...egyetemen. Most szünetben alig hallok valakiről valamit, alig beszélünk, barátnőm csak egy van, de ő is elfoglalt, dolgozik és halad. Ez az egész annyira megvisel, hogy minden napom a frusztrációval élem, stresszelek, félek és szó szerint leblokkolok, nem tanulok, mert nem látom értelmét, vagy egyszerűen nem merek nekikezdeni, ami miatt még elveszettebb vagyok az anyaggal kapcsolatban. Feltűnt már az is kb egy éve, hogy nagyon gyorsan felejtek és nem tudok figyelni, vagy ha igen, akkor egyszerűen nem találom meg a logikai kapcsolatokat és egy tipikus buta libának érzem magam, aki próbál felnőttet játszani. Barátok és motiváció híján egész nap a lakásban fekszek, jobbik esetben olvasok, rosszabbikban értelmetlenül netezek. Nem a jövőmet építem, hanem csak próbálom túlélni ezt az egészet. Az étrendem is romokban, vagy alig eszek egész nap, vagy megállás nélkül, de azt se egészségesen. A vitaminhiánytól folyamatosan vérzik az ínyem, naponta többször köpöm ki a vért a számból, szédülök a levegőhiánytól, zsibbadnak a végtagjaim, a vasam másfél éve jócskán a minimum alatti értéken van, ebben a félévben 5-8 kiló ment rám, ami bár nem látszódik meg, mert eloszlik, engem teljesen lesokkolt. Előző félévben voltam iskolapszichológusnál, de nem éreztem magam jól a társaságában, nem nyíltam meg és így segíteni se tudott. Még annyi hozzájön grátiszban az egészhez, hogy nagyon félénk vagyok, ugye az önbizalomhiány látszik, de a legtöbb ismerősöm el nem hinné, ha ezt mondanám, mert nem velük vagyok félénk, hanem "magammal". Tehát ha magamnak kell valamit tenni (munkát keresni, konzultálni, iratokat intézni, stb), akkor legszívesebben kiszaladnék a világból, a jogosítványomat most úgy szereztem meg, hogy majdnem minden vezetés után sírtam otthon, annyira megterhelő volt nekem mikor az oktatóm kicsit durvábban rám szólt, ha valamit sokadjára is rosszul csináltam. Egy ilyen személyiséggel a leendő szakmámban pedig belevágni se érdemes, a konkurencia rögtön kitolna. Tudom, mert nem egy mérnök van a családban, akik segítenek, de elvárásaik vannak velem szemben és ha valami alapot nem értek, akkor újra előjön, hogy de ezt rég tudnom kéne, esetleg veszekedés és megalázónak érzem, hogy nem tudom, elhiszem, hogy nem értek hozzá és megint padlón vagyok. Ezért a családomtól nem gyakran kérek segítséget, pedig sokat segítene, csak így nem megy. Hab a tortán, hogy egyik szaktársam, aki egyben a példaképem is, 23 évesen területi vezető, de mellette egy másik cégnél is dolgozik úgy, hogy napi 3 órát utazik, ami mellett még az egyetemet is csinálja és jól is teljesít, közben mindenkinek segít, a kedvemért nem egyszer fél 10-ig bent maradt egyetemen, hogy megcsináljuk a beadandóinkat és éjfél után ért haza és még sorolhatnám, röviden egy fantasztikus ember, aki tudja mit akar, tesz érte, egy vezető egyéniség, aki nem csak egyedül lépked feljebb és feljebb, hanem ha kell húzza magával a többieket, motivál mindenkit a kitartásával és nem foglalkozik mások véleményével sem, aki rosszat mond róla még annak is ugyanúgy segít, emellett testben is karbantartja magát, ketrecharcos, de ha van egy fél óra szabadideje mindezek mellett, akkor szimplán edz otthon is. Szöges ellentétem, de úgy alakult, hogy belém szeretett és egyértelműen én is belé, csak vele beszélek minden nap, ő tartja bennem a lelket, amire eddig jutottam azt javarészt neki köszönhetem. Viszont kapcsolat még nem lett belőle és nem lett kimondva, de valószínűleg azért, mert látja, hogy olyan érzékeny vagyok mint a porcelán, az ő szavai szerint madárlelkem van, és ha én összetörök, akkor nem biztos, hogy ki tudna húzni ebből az egészből (és nem is várom el tőle), most fog diplomázni, egy olyan lányra van szüksége, akire büszke lehet. Szóval rendbe szeretném magam rakni amennyire csak lehet, magam miatt és miatta is. Volt már valaki ennyire padlón? Ha igen, van valami megoldás, hogy kiszakadjak ebből az egészből? Hogy lehet leküzdeni ezt a már-már depresszió közeli állapotot? Köszönöm a válaszokat!

2017. dec. 28. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha abban biztos vagy, hogy ezt a hivatást szeretnéd tanulni, akkor nincsen gond. Az elhivatottság nagyon fontos. Olyan meg szerintem előfordulhat bármelyik egyetemistával, hogy egy kicsit elveszettnek érzi magát az anyaggal kapcsolatban. Az a lényeg, hogy merj segítséget kérni valakitől. Írj a barátnődnek, ne félj attól, hogy kiderül, neked egy kicsit nehezebben megy. Őszintén mondd el, hogy mi az, ami nehéz neked, és hogy milyen segítséget vársz tőle. Ne hagyd, hogy felemésszen ez a rossz érzés, nézz szembe vele és sikerülni fog, ha igazán ezt szeretnéd tanulni. :)
2017. dec. 28. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Engedd közelebb magadhoz a srácot. A boldog magánélet (testi, lelki kielégülés) kell ahhoz, hogy a mindennapokban munkánkat kiegyensúlyozott lélekkel keményen végezzük. Akinek a magánélete boldog, az emberek közt sem frusztrált.

Felejtsd el a mindenben tökéletességre törekvést!

Nem baj ha pl. azt érzed, hogy nem vagy igazán tervezőmérnök alkat. Akkor legyél te is területi képviselője, vagy ügyfélmenedzsere pl. egy üzemeknek technikai berendezéseket kínáló multinak!

Ilyen munkakörökben kedvelik a multik is alkalmazni a csinos, kulturált, nyelveket beszélő, szakmailag is képzett nőket. Egyszerűen csak azért, mert szívesebben tárgyal velük még felső vezető is, míg egy férfit gyorsabban lepasszol beosztottainak. Egy szakmai termékbemutató utáni ebédkor ha odajön az asztalomhoz egy csinos üzletkötő nő akkor hellyel kínálom, mert egyszerűen jól esik a társasága, egy férfit meg inkább elhajtok.

Úgy érzed, hogy semmiképpen sem való neked ilyen munkakör sem, mert nem tudsz emberekkel bánni? Lehet, hogy a magabiztosságod még nincs meg hozzá, de a leírtak alapján egyértelmű, hogy most is szimpatikus vagy környezetednek (férfi túlsúlyú környezetekben mindig értékelik a csinos, kulturált nőket).

A magabiztosságról meg csak egy példa: húgom is mindenben maximalizmusra törekvő lány volt 16 évesen, csinos, jól tanuló, de fájt neki, hogy milyen magas (179 cm). Bebeszélték neki az alacsony barátnői, barátai, hogy a magassága mekkora hátrány, emiatt szinte lelki beteg lett, nem mert magassarkút hordani. Aztán az első 190 cm feletti magabiztos barátja gyorsan helyre rakta a lelkét, pillanatok alatt eltűnt belőle minden frusztráció, elkezdett magassarkút is hordani.

2017. dec. 28. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha pedig a srác képes érted fél tízig bennmaradni, akkor elég lenne neki csak egy mosoly jelet küldeni, és már ugrana is, hogy kedvedben járjon. Korizni tudsz? Télen a legjobb program ahhoz, hogy két fiatal összejöjjön (ilyenkor természetes a lányok érintése, ha pedig az eleinte rövidebb óvó érintések elöl nem húzódik, akkor azt egyre hosszabbak és érzelmesebbek követik.)
2017. dec. 28. 12:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy már egy éve ismerjük egymást és van valamilyen múltunk, csak először ő jött össze valakivel, akkor nagyon magam alatt voltam, de azalatt az 5 hónap alatt szoktunk igazán össze mint barátok, utána szakított vele és 3-4 hónapig volt valami köztünk, de akkor még 3 állásban dolgozott és nem akart olyan kapcsolatba belemenni, amire nem tud időt fordítani, ezért nem lett több. Utána bizonytalan lettem (benne és magamban is), hogy biztos rá van-e szükségem és neki rám, ekkor döntöttem úgy egy év se veled se nélküled után, hogy pontot teszek a végére, egy másik srác is udvarolt nekem ekkor, akivel nagyon jól éreztem magam, végül összejöttem vele, ami hatására nagyon szétesett a másik srác, mert nagy szüksége lett volna rám ebben az időszakban, amire később rá is jöttem és borzasztóan éreztem magam, de azt is tudtam, hogy nem illettünk össze az akkori barátommal és nem voltam vele tisztességes, ő viszont már 1 hónap után a szüleinek is be akart mutatni, annyira belém szeretett. Végül szakítottam vele és még most is bűntudatom van miatta, ezt a másik sráccal is átbeszéltem és mindenben támogatott, mert tényleg csak az fontos neki, hogy boldog legyek. Csak neki engedem egyetemen a fizikális érintést, másnak még a vállát se érintem meg és fordítva, ő viszont mindig megölel/puszil/homlokon csókol ha találkozunk és a közelemben van amennyire csak tud, folyamatosan aggódik értem. Tudja, hogy szeretem, de az én bizonytalanságom és esetlenségem valamilyen szinten nem fér be az életébe, nagyon szeret velem lenni, de szerintem még nem tudja, hogy tudna-e velem lenni. Rengeteg lány akar vele összejönni, ami kicsit még bizonytalanabbá tesz, de ezt kellene már végre legyőznöm. A másik "probléma", ami miatt megijedek vele kapcsolatban, hogy külföldön szeretné csinálni a mestert, tehát fél évig lennénk együtt, aztán ha folytatnánk is max távkapcsolat lenne.
2017. dec. 28. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha komolyan gondoljátok mindketten, akkor működni fog a távkapcsolat. Tapasztalatból mondom.
2017. dec. 28. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem attól ne bizonytalanodj el, hogy külföldön akarja csinálni a mesterképzést. Ha úgy alakul hogy erősen fogtok kötődni egymáshoz, akkor úgyis vagy mindketten kimentek vagy mindketten itthon maradtok.

Nők helyében én arra figyelnék, hogy nem menjek bele olyan kapcsolatba, hogy mi csak lelki barátok vagyunk, akik ha úgy alakul időnként szexelgetnek is egymással, de közben mindegyikünk szabad, keresheti az új élményeket. Szerintem igényes nő várja el, hogy nyíltan felvállalt barátnőnek akarják, ne csak ilyen dugi lelki társnak. Simán kérdezd meg tőle, hogy mik a tervei veled. Ha nincs, vagy kitérő választ ad, akkor viszont koptasd le. Keressél egy kevésbé tökéletes srácot (mellette kevésbé lesz teljesítménykényszered is), aki jobban megbecsül.

2017. dec. 28. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos, ogy ez a srác tényleg szerelmes beléd? Olyankor nem szoktak így töketlenkedni, már bocsánat. Az elbeszélésed alapján inkább te vagy beleesve.
2019. okt. 23. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!