Gyógynövény kapszulát és multivitamint lehet együtt szedni, nem túl sok? Többi lent.
Szedheted ezeket tonnaszámra együtt. Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy az orvosodnak lenne bármilyen hivatalos orvostudományi végzettsége, ha ilyeneket javasol, mindenesetre ez a Vitaflorin olyan parányi mennyiségben tartalmazhat csak vitaminokat, hogy akár már homeopátiás készítménynek is elmenne. Csak egy gyors számítás: azt írja, hogy egy kapszulának 13,7%-a - ha jól értem - a homoktövis. Bár a kapszula tömegét is fel kellene tüntetnie hivatalosan, ezt nem találtam meg - az ilyen eleve gyanús. De sebaj, számoljunk 1 grammos kapszulával, az egy elég nagy méret már. Tehát homoktövis 137 mg. A friss homoktövis C-vitamin tartalma 2-300 mg/100 gramm.
100g=100000mg, tehát 100000/137=300/x, amiből x=0,411
137 mg homoktövisben tehát nagylelkű becsléssel 0,411 mg C-vitamin található. A Te állapotodra simán szedhetnél napi 1000 mg-ot minimum. Hasonlítsd össze a két mennyiséget...
Tudom, hogy rossz ezt hallani, de sajnos a szervezeted nem tud különbséget tenni C-vitamin és C-vitamin között. A vitamin egy jól meghatározott molekula. Ha lenne különbség benne aszerint, hogy növényi vagy nem növényi, akkor az látszana a molekulában. De nem látszik. Ha a molekula már kicsit is másmilyen, az már nem C-vitamin és a szervezetedben nem fog C-vitaminként hatni. El kell fogadni sajnos, hogy a vitaminok csak egyfélék lehetnek. Érdemes kicsit tudatosabbnak és tájékozottabbnak lenni ezen a téren, különben sok pénzt leakaszthatnak rólad a semmiért.
A citromfű tea az egyetlen kb., aminek az általad felsorolt placebo-jellegű szerek közül lehet közvetlen érezhető hatása az éjjeli pihenésedre. Esetleg ideiglenesen felválthatod orbáncfű teával, de azt csak körültekintően, mert túladagolható: [link]
Ezen felül szedhetnél magnéziumot magnézium-citrát vagy magnézium-laktát formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!