Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet leszokni az...

Hogyan lehet leszokni az alkoholról?

Figyelt kérdés
Sziasztok, lenne egy nagyon fontos kérdésem. Édesapám már lassan 3 éve súlyos alkoholista, de olyannyira, hogy már epilepsziás rohamot is kapott emiatt. Ő is látja ennek súlyosságát, de egyszerűen nem tud leszokni. Hallottam olyan "csoda" gyógyszerekről, amivel le lehet szokni az alkoholizmusról, amitől állítólag nem kívánja az ember az alkoholt. Azt tudom, hogy ha egyszer valaki alkoholista lett, soha többet nem ihat alkoholt, mert könnyedén visszaesik. Akkor ezek szerint a gyógyszert mindig szednie kell, hogy ne kívánja az alkoholt? És magától a gyógyszertől nem lehet függő? Télleg van gyógyszer ami segít a leszokásban? És ha igen akkor kb. mennyi az ára? Kérlek segítsetek, mert már egy családot tett tönkre édesapánk alkoholizmusa. Bunkók kíméljenek!
2010. máj. 31. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
A csoda gyógyszer egy kapszula amit az ember combjába szoktak beültetni.És ha erre rá iszik akkor rosszul lesz de ha többet iszik akkor belehal. Én halottam olyat is aki ki vágta mert nem bírt pia nélkül lenni,
2010. máj. 31. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja és még egy kérdés, ha arra a gyógyszerre iszol, ami a leszokásban segít (mert valljuk be, minden alkoholista iszik a gyógyszerre) annyira veszélyes, hogy halálos is lehet, akkor az mire jó? Hisz csak rosszúl lesz tőle, az apám esetében egy rosszúllét után maximum addig nem iszik, amíg kórházban van :( utána, mintha mi sem történt volna. Valami tuti módszer kellene, ami miatt nem kell hetente kórházba menni látogatni.
2010. máj. 31. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Én elég sokat ittam,és nem 3évig.Nem gondoltam volna hogy 1szer eljutok odáig,hogy egy kortyot sem fogok inni,de mégis ez van most.Hiába határoztam el,az nem segített.Viszont 1szer 1buli után,ahol nem is ittam olyan sokat,másnap nagyon de nagyon szarul voltam,azt hittem meghalok,és ott nagyon bepánikoltam.1hétig szinte csak feküdtem az ágyban,nagyon szar volt.És ahogy teltek-múltak a napok,mindig eggyel több alkohol nélkül,egyre büszkébb lettem magamra,hogy meg tudom állni hogy nem iszok.Visszajött az önbecsülésem,előtte mindig lelkiismeretfurdalásom volt ezmiatt.Találtam egy olyan dolgot,ami teljesen lekötött,és doppingolt,és ez a hobbi átvette a vezető érzés szerepét.Lassan 2éve hogy nem iszok,egy kortytól is rosszul vagyok.Ha apukád még attól a rohamtól sem ijedt meg,akkor vagy akkor fog megijedni mikor súlyosabb dolog történik,vagy el kell menni egy elvonóra ha ezt nem tudja saját maga megoldani.
2010. máj. 31. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ennek az a lényege,hogy ha iszol akkor meghalsz! Ezt közlik is a beteggel és sokan nem is merik vállalni, egy feles meg egy sör és kapufa.
2010. máj. 31. 18:36
 5/5 anonim válasza:

Ha valaki iszik az a stressz jele is lehet.Egyesek szerint az alkohol egyfajta drognak minősül,úgyhogy fontos hoogy leszokjon.Szerintem ebben az esetben a leszokásról valmilyen orvos segítségét kéne kérni.

Esetleg igen,ezek a kapszulák,de mindenképpen kérjétek ki az orvos véleményét.

Leszokni nehéz de nem lehetetlen!

Sok szerencsét apukádnak! :)

2010. jún. 11. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!