Mi történik akkor ha a szervezet túl sok vörösvérsejtet termel?
nem akarok hülyeséget beszélni de szerintem!
Valahol vérzés van a szervezetedben, azt jelenti a magas hemoglobin szint.
Ez a vérzés pedig akár daganattól is kialakulhat.
18f
18 f
VAS 33.9 majd 33.42 HCT 0.527 majd 0.489 hogy ez mi fogalmam sincs
Amit az utolsó kommentben írtál az a végtagok vérellátásával függ össze. Ez inkább egy tünet, és nem betegség. Gyakorlatilag hidegben (télen akár) kevesebb vér kerül a végtagjaidhoz. Ettől elszíneződhet, és olykor akár fájhat is. Célszerű lenne melegen tartani ilyenkor a végtagokat.
A HCT szinted magasabb, mint az átlag intervallum, vagyis a 16+ korcsoportra jellemző 34-44-nél magasabb.
ennek több oka is lehet pl:
1. Eritrocitózis
2. Dehydratáció
3. Sokk
Ja és mielőtt megijednél, a HCT szinted 0,x-s értékben van megadva. Amit így perpillanat nem értek, de gondolom ha a helyi értéket rakjuk arrébb, akkor kapjuk meg a vizsgálati értéket. Ha pedig tévednék ( mert, miért ne?) akkor alacsony az értéked.
akkor pedig:
1. Akút nagy vérveszteség
2. Cirrhosis
3. Hemolitikus reakció
4. Hyperthyreoidizmus
5. Leukémia
lehetnek a kiváltó okok.
Mellesleg 18 éves vagy ugyebár. Dohányzol-e? Alkoholt fogyasztasz-e? Kábítószerek stb? Intravénásan adagolva? Aztán: Előfordult-e már a családodban, szív-és érrendszeri probléma?
Emellett odafigyelsz-e a helyes étkezésre? Sportolsz-e? Naponta megiszol legalább 1.5-2 liter folyadékot? Milyen magas vagy, és ehhez képest hány kiló? Tehát értem úgy: átlagos, túl sovány illetve kövér vagy-e?
Az az igazság, hogy ezek a dolgok sok mindentől függhetnek.
18f.
18 éves vagyok 7 évig rendszeresen sportoltam de aztán hirtelen abbahagytam ennek már 4 éve azóta nem mozgok annyit nem dohányzok 60 kiló vagyok kábítószer kizárva még a fű is alkholizálás pedig hétvégenként de csak szolídan
mellesleg köszönöm az infókat :)
mellesleg nincsmit :)
18f. esetleg megkérdezhetem, hogy mi okból voltál vérvételen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!