Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik akkor ha a szervez...

Mi történik akkor ha a szervezet túl sok vörösvérsejtet termel?

Figyelt kérdés
183 a hemoglobin szintem küldtek már párszor vérvételre meg most beutaltak tüdőgyógyászatra meg kardiológiára is.
2010. máj. 31. 13:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

nem akarok hülyeséget beszélni de szerintem!

Valahol vérzés van a szervezetedben, azt jelenti a magas hemoglobin szint.

Ez a vérzés pedig akár daganattól is kialakulhat.

18f

2010. máj. 31. 13:45
 2/15 A kérdező kommentje:
úúú :S de voltam vérvételen még februárban akkor volt 183 utána voltam március végén akkor 174 és voltam 2 hete akkor 172 javuló vérképet mutattak mellkas röntgenen is voltam az negatív lett
2010. máj. 31. 13:48
 3/15 anonim ***** válasza:
hány éves vagy??
2010. máj. 31. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:
más értékedben nincs eltérés?
2010. máj. 31. 13:53
 5/15 A kérdező kommentje:

18 f

VAS 33.9 majd 33.42 HCT 0.527 majd 0.489 hogy ez mi fogalmam sincs

2010. máj. 31. 13:57
 6/15 A kérdező kommentje:
Raynaud - phenomen ez is van :S
2010. máj. 31. 13:58
 7/15 anonim ***** válasza:

Amit az utolsó kommentben írtál az a végtagok vérellátásával függ össze. Ez inkább egy tünet, és nem betegség. Gyakorlatilag hidegben (télen akár) kevesebb vér kerül a végtagjaidhoz. Ettől elszíneződhet, és olykor akár fájhat is. Célszerű lenne melegen tartani ilyenkor a végtagokat.

A HCT szinted magasabb, mint az átlag intervallum, vagyis a 16+ korcsoportra jellemző 34-44-nél magasabb.

ennek több oka is lehet pl:

1. Eritrocitózis

2. Dehydratáció

3. Sokk

Ja és mielőtt megijednél, a HCT szinted 0,x-s értékben van megadva. Amit így perpillanat nem értek, de gondolom ha a helyi értéket rakjuk arrébb, akkor kapjuk meg a vizsgálati értéket. Ha pedig tévednék ( mert, miért ne?) akkor alacsony az értéked.

akkor pedig:

1. Akút nagy vérveszteség

2. Cirrhosis

3. Hemolitikus reakció

4. Hyperthyreoidizmus

5. Leukémia

lehetnek a kiváltó okok.

Mellesleg 18 éves vagy ugyebár. Dohányzol-e? Alkoholt fogyasztasz-e? Kábítószerek stb? Intravénásan adagolva? Aztán: Előfordult-e már a családodban, szív-és érrendszeri probléma?

Emellett odafigyelsz-e a helyes étkezésre? Sportolsz-e? Naponta megiszol legalább 1.5-2 liter folyadékot? Milyen magas vagy, és ehhez képest hány kiló? Tehát értem úgy: átlagos, túl sovány illetve kövér vagy-e?

Az az igazság, hogy ezek a dolgok sok mindentől függhetnek.

18f.

2010. máj. 31. 14:26
 8/15 A kérdező kommentje:

18 éves vagyok 7 évig rendszeresen sportoltam de aztán hirtelen abbahagytam ennek már 4 éve azóta nem mozgok annyit nem dohányzok 60 kiló vagyok kábítószer kizárva még a fű is alkholizálás pedig hétvégenként de csak szolídan

mellesleg köszönöm az infókat :)

2010. máj. 31. 14:31
 9/15 anonim ***** válasza:

mellesleg nincsmit :)

18f. esetleg megkérdezhetem, hogy mi okból voltál vérvételen?

2010. máj. 31. 19:16
 10/15 A kérdező kommentje:
az előbbiekben említett raynaud izé miatt a kezeim fáztak az elmúlt hónapokban meg pirosak voltak ez mostanában már nem annyira jellemző ezzel mentem el az orvoshoz ezért küldött vérvételre
2010. máj. 31. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!