Ha szervezet gyengül akkor tovább terjedhet a pikkelysömör?
Ha szervezet gyengül akkor tovább terjedhet a pikkelysömör?
vagy csak ott marad végig ahol megjelent akár mi lesz?:)
nem tudom, én is ma akartam utánanézni, mert a reumatológus
foltott vett észre rajtam, amit a bőrgyógyász is igazolt, hogy pikkelysömör. semmiben nem zavar, olyan helyen van, hogy nem is látszik, így nagyon bosszantott, hogy rögtön 5 ezer ft-os krémet írt föl.
annyit ki tudtam olvasni a kórleírásból, hogy a 2. fokú (40 év feletti ) psoriasis komoly ízületi problémákat is
okozhat.
most gondolkodom, hogy mégiscsak ki kellene váltani a kenőcsöt.
üdv- sorstárs-
Szia! Neked mennyira "durva" a pikkelysömöröd?
Nekem van egy kb ötforintos nagyságú kör a könyökömön, és a kézfejemen az alsó ujjpercemnél, és a fejbőrömön. Nem tűnik olyan durvának, mint ahogy a google képeken láttam. Reményeim szerint pár napon belül bőrgyógyászhoz el tudok menni (eddik még csak a házi orvos látta, ő mondta, hogy pikkelyysömör). Ha kapok valami kenőcsöt, vagy fénykezelést, ez ugye nem terjed el?? Milyen gyorsan terjed?
első vagyok. a farpofák fölött van, szóval nem látható helyen. de a kezemmel érzem, hogy vastagodik és nagyobb is már. most vettem egy vény nélküli krémet Fumago a neve 1700 ft volt. egy hete kenem, hát még nem sokat tudok róla mondani, az biztos, hogy sokkal puhább, simább az a bizonyos terület.
mire elfogy az 50 mg talán többet tudok róla...:)
azt írja a tájékoztató, hogy akár tünetmentes is lehet az ember. ez a kenőcs tiszta gyógynövény, amit a doki írt volna meg szteroid, amitől rettegek.
Mielőbbi javulást kívánok Neked is:)
Több mint 10 éve jelent meg a hajas fejbőr szélénél a homlokomon egy pötty. alig volt akkora mint egy 1 ft-os. Nem tudtam mi az. Ráfogtuk a melegre meg arra hogy eléggé pattanásos volt a bőröm. Biztos elkapartam vagy valami. De a folt nem tűnt el később sem. Sőt, nagyobb lett. amikor elmentem dokihoz, azt mondta, biztos valami allergia. írt rá valami gyógyszertári kencét. A kence hatására azonban nemhogy javult volna, hanem rohamosan nőtt a területe a foltnak, hámlott, lejött, sebesedett. Rondább lett, frufrut voltam kénytelen vágatni. Elmentem bőrgyógyászhoz, közölte, hogy pikkelysömör. Megint jöttek a kevert cuccokkal. Ez se hatott ráadásul írtó büdös volt a fejem tőle. abba is hagytam, babaolajjal kenegettem hajmosás előtt és úgy mondhatni nem volt olyan ronda, de javítani nem javított a helyzeten. A fumago krémet én is használtam. az lett az eredménye hogy már másnaptól véresre vakartam tőle a fejem, korpás lett a hajam és még jobban terjedt. Egy miskolci magándokihoz mentem el pár éve, ő írt fel egy kenőcsöt. És két ecsetelőt. A kenőcs nevére nem emléxem, valami alig 10 ml-es cucc volt. Viszont a két ecsetelőt folyamatosan használtam. (Diprosalic oldat, Locoid crelo.)Kész megváltás volt amikor alig 4 nap után úgy mentem be a munkahelyre hogy felfoghattam a hajam. Idővel persze ezt is megszokta a bőröm egyre kevésbé hatott.
Amondó vagyok a gyógyszerek, kencék hatása mindenkinél máshogy érvényesül, de érdemesebb bent a szervezetben körülnézni. Immunrendszer gyengülés, pajzsmirigy probléma, gyulladás a szervezetben, stressz. Ezek mind kiválthatják, erősítik a tüneteket.
Gyógyszerekkel semmit sem oldunk meg csak elfedjük, elodázzuk a bajt. Én évekig ezt csináltam. Alapvetően más életvitelt kezdtem el folytatni. folyamatosan kiiktatom a vegyszereket, igyekszem egészségesebben táplálkozni. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt enni. emellett nem használok csakis természetes tisztító és tiszkálkodó szereket. Pl semmiféle szilikonos hajápolót nem használok. Balzsamok helyett pedig kókusz, shea, mangó, kakaó- vajakat és ricinusos pakolást csinálok. Másfél év alatt eljutottam odáig hogy ugyan a régi évekig pikkelyes-sebes részek nem eltüntek, de többnyire teljesen elhalványultak. Nem kell takargatnom a fejem, nem kell szégyenkeznem.
Úgyhogy a kérdésre válaszolva, igen, ha gyengül az immunrendszered akkor sajnos megeshet, hogy a foltok tovább terjednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!