Van itt olyan aki aurás migrénnel küzd? Hogy bírjátok?
olyan 10-11 éves lehettem, meg ijedtem tőle :/
nekem vibrált a látóterem egy része és utána nagyon erős migrénem lett
mára már kinőttem az aurát, de migrénes vagyok ugyanúgy, de talán egyik fejfájásom sem olyan durva, mint anno volt
viszont van egy állandó látászavarom azóta, migrénes roham nélkül is :(
de a jó hír, hogy lehet kinövöd :)
köszönöm a válaszokat.
igen jobb elmenni orvoshoz vele, nekem is írt fel gyógyszert amivel "megelőzhetem" de a fejem akkor is fáj.
14 évesen volt először. Annyira nem emlékszek rá de, arra emlékszek hogy volt látótérkiesésem, nem igazán értettem hogy miért, azt hittem belenéztem valami erős fénybe, aztán meg iszonyúan el kezdett fájni a fejem, haza is mentem a suliból. Azóta 3-4 havonta szokott lenni. (kb) Egy algoflextől és egy nagy alvástól mindig jobban leszek. :)
16/l
12-13 évesen volt először, kivizsgáltak, diagnosztizálták az aurás migrént, felírták a Divascant megelőzésre (sajnos semmit nem ért nekem, abba is hagytam egy év után), majd hosszú évekig kerestem a megoldást (évi 10-15 rohammal), ami nálam végül bevált:
Spedifen 400 (recept nélkül kapható) ezt akkor veszem be, amikor a látótér-kiesés és a szikralátás jelentkezik (később bevéve, amikor már fáj, nem segít sajnos).
Por kiszerelésben kapható, kevés vízben kell feloldani, kis lapos tasak, elfér bárhol.
Egyáltalán nem jelentkezik a fejfájás, kissé tompít, de teljesen működőképes maradok (korábban 5-6 órára ütött ki a migrén) és a hányás is elmarad.
Hű társam 5-6 éve, mindig van nálam egy tasak, bár mostanra a rohamok ritkultak és szerencsére évi 4-5 alkalomnál többször nem kell használnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!