Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti hogy bírjátok az éjszakai...

Ti hogy bírjátok az éjszakai műszakot illetve hogyan bírtok aludni?

Figyelt kérdés

2 hónapja kezdtem egy új munkahelyen (gyárban) és néha van éjszaka is, nem mindig, van hogy csak délelőtt-délután van.

Már voltam éjszaka 1 hetet, de mivel hogy mindig vasárnap kezdődik az éjszaka így elég rosszul tudok aludni, mert vasárnap reggel 7-8 körül fel szoktam kelni, és délután már nem tudok aludni, mire álmos vagyok az olyan 9-10 óra, pont mire menni kell dolgozni!

Nem túl megerőltető a munka, de azért dolgozni kell.

A többi napon már kb 7-től 2-ig kb tudok aludni, de az első nap halál, szinte elalszok ott helyben.

Mit tudok tenni ellene?

Így változik a munkarend hetente (5 nap munka, 2 nap szabad): éjszaka - délután - délelőtt.

Csak az éjszaka cinkes, nem tudok 1. nap aludni. :/

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. jan. 8. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Barátnőm a hét 6 napján minden alkalommal 4 órakor kel és 6.30kor kezd. Majdnem minden héten be kell járnia szombatonként is. Én a helyében rég ott hagytam volna az ilyen helyet, de azt mondja nem akarja. Nagyon rosszul van egész nap. Nem bírja, csak szenved, már lassan 3 éve.
2017. jan. 8. 17:59
 2/6 anonim válasza:
Én hasonló helyzetben voltam (alvászavarom van) Olyankor az első napot nem aludtam és dolgoztam végig. Energiaital vagy ha kávés vagy akkor az segít. Hamarabb kell menni szünetre és át lehet vészelni, következő napra már tudsz aludni rendesen.
2017. jan. 8. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:
sajnos ez ilyen, egy ismerősöm recepciós volt és néha éjszaka/nappal, 1 év után alvászavara lett, aztán (emiatt) rászokott a Xanaxra. Beperelte a szállodát (ez egy jónevű nagy szállodalánc) és 10 misit kapott most azon él, lassan beindítja a saját vállalkozását. Ő összességében jól jött ki, azt javaslom mindenkinek hogy ahol ilyen kegyetlen, embertelen a munkáltató, azt be kell perelni és onnantól lazulás. Csak egy jó ügyvéd kell persze.
2017. jan. 8. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Hiába perelgeti, semmilyen törvény nem tiltja.

Kérdező, vasárnap ne keljél fel 7-8-kor - egyébként is milyen perverz szokás ez már? :) - hanem f11-11 körül. Utána elég jól ki lehet bírni hajnal 2-3-ig.

2017. jan. 9. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
De beperelheti, ha az egészségére megy. Csak orvosi szakvélemény kell róla.
2017. jan. 10. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Hiába perli. Akkor további fél millió is sikerrel perelhetné.
2017. jan. 10. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!