Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ekcémások, ti hogy bírjátok?...

Ekcémások, ti hogy bírjátok? Én már teljesen tönkre mentem tőle lelkileg!

Figyelt kérdés
Tele van a hajam, meg a bőröm, és ez nem egy átlagos "ekcéma". Hanem barna és pikkelyes. Undorodom magamtól!!
2015. márc. 19. 13:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Barna és pikkelyes???

Biztos, hogy ekcémád van, ember? Jártál te egyáltalán orvosnál?

Egyébként, kösz, tökéletesen elvagyok az ekcémámmal. Megfelelő kezeléssel és odafigyeléssel teljesen kordában tartható, 99 %-ban tünetmentes vagyok.

2015. márc. 19. 14:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem pikkelysömör? Az ekcéma nem barna és pikkelyes.
2015. márc. 19. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

16 éves vagyok. Az utóbbi fél évben borzasztóan fellángolt az ekcémám. Rengeteg helyen voltam már vele kiskorom óta...Természetgyógyász, méregdrága allergológusok, sima bőrgyógyászok.Millió krémet kipróbáltam, diétát is. Az Ételallergiám, intoleranciám nincs. Nem találom az okát....sehogy sem. Az egész testemen elterjedt, és egyre rosszabb.Egyre többet hiányzok az iskolából, kitűnő tanuló vagyok mióta az eszemet tudom, de ennyire még soha nem gátolta semmi a teljesítményem, mint ez. Koncentrálni nem tudok, rosszul érzem magam az emberek között.Szárad, hámlik, reggelente félórákat kell a tükör előtt állnom, hogy tűrhető állapotba rakjam a leszáradt, sebes, fájú, néha már váladékozó (a seb miatt) bőröm. De így sem szép. Folytonos fellángolások, enyhülések kísérik, de nincs tünetmentes időszakom.A viszket sokszor elviselhetetlen, néha álmomban vakarom magam, szinte már sebesre :( Antihisztamint magasabb dózisban szedek, de még így is eléggé viszketek.

Hogyan bírom? Lassan rászokok a nyugtatóra, most kezdek el pszichológushoz járni, és a javuló tendenciájú életkedvem, teljesen megtörte.Eltávolodok a barátaimtól, elidegenedek mindentől és semmi sem motivál, persze ez nem csak emiatt, csak ugye egymás hatását erősítik. :) A depresszióm és ez így együtt elég halálos. Hiába tudom, hogy másokhoz képest, szinte tökéletes az életem és mindenem megvan, szerencsés vagyok az élet minden terén, és jó képességekkel is "áldott meg a sors" azonban hiába próbálok arra gondoni, hogy másnak ezerszer nagyobb baja van, sajnos folyton kísértenek. Nem tudok kimászni ebből a kettősből.Valószínűleg még akkor sem, ha az ekcémám elmúlna. Szóval hidd el, van még aki szenved tőle :(

De hidd el! Ha lelkileg rendbe rakod magad, akkor szinte biztos a gyógyulás! Az segített a legtöbb embernek! :( Én alapból borzasztó önbizalom hiányos vagyok, így pedig létezni sem tudok szinte, hiába a barátok és a sok pozitív visszajelzés.

Kitartást... :/ Bocsánat a regényért. Nem panaszkodni akarok, csak kis felvilágosítás, hogy ilyen emberek is vannak. Lehet ezen nevetni, el lehet ítélni, vagy sajnálni.Mindegy, nem ezért írtam le...Igazából nem is tudom miért :') talán egy nap majd ér valamit :)

16/F

2015. márc. 19. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as, te is menj már!

Lecserélted egyáltalán az összes tusfürdődet, szappanodat, dezodorodat, samponodat (akkor is, ha a fejes hajbőrön nincs ekcémád) illatanyagmentes (a természetes illóolaj se jó), alkoholmentes, SLES/SLES mentes, színezékmentes termékre?

Nem csak felirat alapján vásárolsz, mint "szenzitív, natúr, öko, bio", ugye (mert a legtöbb ilyen termék egyáltalán nem felel meg a követelményeknek)?

Tudod egyáltalán hogy mi az az INCI lista, és hogy mit kell rajta vizsgálni?

Elfelejtetted már az öblítődet, mosogatószeredet? Csak 100 % pamut, jól szellőző ruhákat hordasz?

Az ételeknél kerülöd legalább a fűszereset, az alkoholt, a cigarettát?

Nekem is az egész testfelületemen volt (1-es vagyok), de megszabadultam tőle.

És ugyanezzel a módszerrel megszabadítottam az összes ezzel küzdő családtagomat, barátomat is ettől a vacaktól.

2015. márc. 20. 08:16
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
Igen, mindent lecseréltem és próbáltam rengeteg terméket.Tudom mi az a INCI, és mindig figyelek, hogy ne olyan terméket vegyek. Hiába illatanyag, színezék és tartósítószer mentes, szart sem ér, már bocsánat :) A természetes termékek nagy részére meg szintén allergiás vagyok. A táplálkozásomra mindig figyeltem, próbáltam több potenciális allergént is elhagyni egyesével, eredmény nélkül. Próbáltam 1 hónapig a ketót, szinte semmi szénhidráttal, az sem hozott javulást. A mosópor egyedül, ami "nincs leváltva" de az arcommal, ahol a legrosszabb nem sok mosópor érintkezik. Örülök, hogy nektek segített, de mindenkire nem vonatkozik az efféle gyógyulás. Az ok pedig a legtöbbeknél más és más.
2015. márc. 20. 15:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Én igazából a stresszre gyanakszom. Mert volt régebben, hogy teljesen elmúlt, a nyakamról. Tudom, hogy ez allergia (majd elmegyek allergiavizsgálatra, ha a helyzetem megengedi), de tény és való, hogy az idegeskedés csak ront a helyzeten. Első, igen ez ekcéma. Anno voltam bőrgyógyászaton, megnézte a hajamat és a bőrömet, és azt mondta, ekcéma. Bár lehet a doki a hülye, és nem ért a szakmájához. Felírt a hajamra valami irtó szar sampont, ami nem habzott és olyan volt, mint a víz. :) Meg rákerestem már a pikkelysömörre, és közel sem olyan, mint az enyém.
2015. márc. 21. 16:43
 7/10 anonim válasza:
100%

Rosszul tudod, az atópiás ekcéma nem allergia hanem hajlam. És ezt üzenem mindenkinek aki azzal jön hogy tiszta kozmetikum meg tiszta étrend meg SLS meg marhaságok. Ez GENETIKAI HAJLAM, én most csináltatom az allergiatesztet vérből, de megmondta a bőrgyogyó hogy jó ha tudom mire vagyok allergiás, de nincs garancia rá hogyha azokat elhagyom akkor tünetmentes leszek.

Kedves kérdező, engem két hónapja kórházba utalt egy magánbőrgyógyász atópiás ekcémával mert azt mondta hogy ha a szteroid meg az antihisztamin meg a zsírozók meg a többi sz*rság nem használt akkor megállt a tudománya. Előtte fél évig glutén és tej mentes diétát tartottam és semmit nem ért. Ő is megmondta hogy nem biztos hogy használ majd.

Mindenesetre ne add fel, én születésem óta atópiás ekcémával küzdök, az elmúlt 10 évben szinte tünetmentes voltam a mostani állapotomhoz képest mindenképp.

Most az egész testem véres gyulladt sebek borítják, a párkapcsolatom majdnem ráment, mert nyilván attól is visítok ha fel kell öltöznöm vagy le kell zuhanyoznom nem hogyha hozzám érnek...

Figyeld a változásokat az életedben. Legyen az kaja, tisztítószer, új munkahely, stressz... új lakás.

Merthogy én kiderítettem hogy akkor kezdtem szarul lenni úgy igazán amikor egy éve elköltöztünk. Aztán lassan rájöttem hogy a két lakás között a különbség hogy míg az előző helyen télen ment a ceresit stop és folyt a víz az ablakon, úgy a mostaniban 24% a páratartalom a padlófűtés miatt. A bőröm "észrevétlenül" úgy kiszáradt a téli szezonban hogy hiába írták fel a legdurvább szteroidokat, semmi nem tudott felszívódni. Most ugyan azt a kúrát csinálom ami a kórházba utalásom előtt egyáltalán nem használt, de úgy hogy vettünk egy párásítót és 45% fölött tartom a páratartalmat a lakásban. Lassan, nagyon lassan kezdek javulni, természetesen néha hatalmas visszaesésekkel. De mostmár rendbe jött a bőröm annyira hogy legalább valami fel tud egyáltalán szívódni a krémekből amiket felírtak. Így is fél év lesz mire rendbe jövök úgy ahogy.

Bocsi hogy hosszú lettem, csak azért írtam le a sztorymat mert a dokik nem fogják figyelni az életedet, és a változásokat. Neked kell. Ők ugyan azt a kúrát tudják ajánlani mindig (mert nincs más gyógymód jelenleg) és látod, ott volt az a "pici" tényező, amire senki nem gondolt, a páratartalom ami miatt én ilyen állapotba jutottam. És nem ők jöttek rá (hiszen hogyan is jöhettek volna rá) hanem én. Sajnos ez egy ilyen alattomos dolog, sosem tudod mi az amitől rosszabodni fog. Ezért kell neked figyelned magadra, mert ezt senki más nem teszi meg helyetted.

2015. márc. 23. 14:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Fú hát gyógyulj meg mihamarabb, kedves utolsó, ha nem is teljesen, mert ebből nem lehet teljesen. :( Hát megteszem ami tőlem telik.. egyelőre kilátástalan a helyzet.
2015. márc. 24. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:

üdv,

használsz szteroidos krémeket?

ha igen akkor mióta?

2015. márc. 24. 17:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Én nem.
2015. márc. 26. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!