Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehetséges szívbetegség? 19F

Takács Dávid Kriszti kérdése:

Lehetséges szívbetegség? 19F

Figyelt kérdés
Na az van hogy sürün szivdobogàst érzek és teszem fel ha reggel felkelek akkor még nem érzem...rágyujtok a cigire es mar elegge ver...dolgozok de birom a munkàt..12 oràba! Es eleg sokszor nehezen kapok levegöt...félek mert mintha meghalnék..az orvosok azt mondjàk panikroham..mindennap iszok 3 sört!ez is lehet a baj? Van rà esely hogy szivbeteg vagyok?az ekg rendben volt
2017. szept. 3. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes volna ellátogatnod egy kardiológiára, illetve egy gyengébb vérnyomáscsökkentőt felíratni.
2017. szept. 3. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem valaki vagy valóban az egészségéért aggódik, vagy cigarettázgat. Mindegy nekem melyik, csak ne egy mondatban.

Hát figyelj, ha valóban szorongásos eredetű probléma gyártja ezeket a légvételi és szívdobogásos dolgokat, - mert bizony tudja gyártani, - akkor arra az egyetlen megoldás feltölteni a gondolataidat, üresjárataidat valami mással. Amikor az embernek nincs vágányon az élete, ami körülveszi minden nap, az teljesen üres számára, akkor alakulnak ki ilyen problémák.

2017. szept. 3. 23:03
 3/9 Tamani ***** válasza:

Amit az orvosok ilyenkor javasolni szoktak, a következők:

1: Szokj le a cigiről!

Aha, persze. Mikor az ember 24/7 12 órás műszakokban dolgozik, ez elég nehéz. Mindennap elviselni a sok idiótát magunk körül nem könnyű. Ha a nikotin segítt legyűrni a mindennapokat, javaslom, térj át elektromos cigaretta használatára! Nézz utána, garantált a jobb egészség!

2: Ne fogyassz alkoholt!

Hogyne! Nem hiába magyar a magyar. Bármi baj is van, semmi nincs, amit egy pár sör ne tudna megoldani. Maximum 2 sör az ajánlatos. Még jobb lenne, ha napi 2 dl vörösbort innál, az még egészséges is... persze nem a minőség, hanem az alkoholszázalék miatt fogyasztja a lakosság nagy része az alkoholos italokat. Nem árt a gőzkieresztés, de ebben más, hatékonyabb és kreatívabb elfoglaltságos is jeleskednek. Nem muszáj azonnal sörhöz folyamodni a stressz leküzédséhez.

3: Kerüld a stresszt!

Igen, persze. Ezt a legkönnyebb mondani, de dolgozott-e orvos 12 órás műszakban hónapokon, éveken át, hogy eltarthassa magát, vagy esetleg a családját? (Egyébként igen.) Nagyon nehéz összehozni, de ami a prioritásokat illeti, előszőr jössz te, mint egyén, aki dolgozik, hogy a saját (ÉS a másik) életét jobbá tegye. Figyelj oda magadra! Sok módszer van a stressz leküzdésére az alkoholon és a bagón kívül is!

A szívbetegség lehetősége nem valószínű. Vagy rég kiderült volna gyermekkorodban, vagy később jelentkezik majd, 20-30 év elteltével. Ha 19 évesen szívproblémáid vannak, az nagy valószínűséggel a mindennapi életviteled hibája.

Most még változtathatsz! Gondolkozz el jól azon, mit csinálsz most, és mint akarsz csinálni a jövőben. Ha szükségesnek tartod, kérd a családod, esetleg pszichológus segítségét! Rendezd át az életed! Túl fiatal vagy még ahhoz, hogy gyógyszeres kezelésre legyen szükséged szívdobogásérzés miatt.

2017. szept. 3. 23:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Elegem lett màr mindenböl...rengetegen azt mondjak ez csak stressz. De volt hogy 32 orat dolgoztam es utana mentem uszni de nem ertem...akkor a szivem nem birna...az ekg rendben ...erdekesseg..mia az a pozitiv t hullam ekg-n?
2017. szept. 3. 23:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez eléggé pánikbetegségnek néz ki.
2017. szept. 4. 08:26
 6/9 A kérdező kommentje:

Kérjem a családom? Nincs is senkim

Nyugtatot javasoltak de en nem akarok belemenni

2017. szept. 7. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha neked jobb így akkor ne menj bele, te érzed.
2017. szept. 7. 21:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul keveset alszok sokat iszok alkohol
2017. szept. 10. 20:32
 9/9 Tamani ***** válasza:

A 'pozitív' hullám az EKG-n csupán azt jelenti, hogy az idegsejtek által vezetett elektromos ingerület az érzékelő tappancsok FELÉ áramlik. Ha az elektródáktól távolodik, akkor negatív hullámokat látunk. Ezért raknak ez ember mellkasának minden pontjára, és kezére, lábára elektródákat, hogy kiderítsék, merre áramlik az elektromosság a testben, szívben. Mindössze TÉRBELI tájékozódásról van szó, amiről évtizedek alatt kiderítették, milyen hullám, mikor, mit jelent a szívműködésre nézve. :)

Az, hogy ott és akkor, adott időpontban lehúztak rólad egy EKG-t, még nem jelenti azt, hogy a szíved a nap 24 órájában ugyanúgy dobog. Ez olyan, mint mikor bekukucskálsz egy kulcslyukon, és meggyőződsz róla, hogy nem ég a szoba odabent.

Van lehetőség ú.n. Holter EKG vizsgálatra, ami egy, vagy két teljes napon át követi a szívműködésed. Lényegében kapsz egy állandó EKG-t otthonra, amit használat után kielemeznek neked. Ezzel fény derülhet napközbeni ritmuszavarokra. Erről az orvosodnál érdeklődj!

2017. szept. 15. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!