Más is járt már így plazmaadásnál?
Elmentem ma plazmát adni, most elöszőr életemben, és kissé csalódtam mert:
1. sokkal jobban fáj mint egy vérvétel
2. büdős alkohol és húgyszagú igénytelen hajléktalan jellegű emberek voltak főleg, ami elég higéniátlan mert abba a párnás fotelbe kellett belefeküdni egy óráig amiben ők is feküdnek, szóval egyből hajat is mostam utána.
3. az étel-ital amivel kináltak elég gyér minőségű volt, volt egy ehetetlen jégkrém, ihatatlan kávé és lugós ásványvíz ami szerintem borzasztó volt. Nem vagyok valami nagyigényű ember ,tescos teát iszom meg minden, de ezek valami szörnyűek voltak.
Másnak hasonló tapasztalatok?
Én Debrecenben voltam.
Na azért elég már a "plazmaadás teszi tönkre a véradást" b*ságból. Tájékoztatásul közlöm, hogy a véradók bizony készítenek olyan plazmát is a te életmentésre önként és ingyen leadott véredből amit utána gyógyszergyáraknak adnak el. Persze hogy dühösek, mert a plazmabizniszt veszi el tőlük a sok center, nem a véradókat. A véradó és plazmaadó két különálló karakterisztikájú ember. És igen, tavaly óta évi egy véradás kötelező a plazmaadóknak is (ennyit arról hogy önkéntes). Ha nem lenne az én biztos sohasem adtam volna, most is utálom mert a 450 ml-től már állandóan rosszul vagyok, a plazmaadástól viszont nem.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Én nem ismerem a legtöbb plazmaállomást, de ahova én járok (K-val kezdődik) ott:
- a szúrást csak EÜ végzettségű szakember végezheti (nekem nem fájt jobban a sima vérvételnél de gondolom ez ügyesség kérdése is). Arra figyelni kell, hoy 20 percig nyomd nehogy véraláfutásos legyen. Ha ennek ellenére is az, akkor szólj a center orvosának.
- olyan minősítésük van ami tiltja a hajléktalanok befogadását pont azért, mert nagyobb a fertőzés veszélye és nincs meg a személyi higiénia
- ez a cég van itt a legrégebb óta így tapasztaltak
- Ők az egyedüliek akik itthon dolgozzák fel a plazmát ami azt jelenti hogy több magyar embernek adnak megélhetést mint a többi és több gyógyszer kerül tőlük magyar emberekhez
Egyébként sajnálom is őket mert a többiekkel ellentétben ők nem élveznek "politikai mentességet" a rendeletszegésekkel szemben, így nem tudnak lépést tartani a többi cég juttatásaival.
Ezt az üzletet is privatizálja majd a politikai elit ha így folytatódik, én pedig akkor befejeztem a plazmaadást. Nem tömöm az ő zsebüket az biztos, pláne ha embereket küldenek el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!