Mit lehet tenni kiégés ellen?
# 2: Rátapintottál a megoldásra. A mókuskerék nem természetes életmódja az embernek.
A fősuli végeztével én is kiégtem, a rendszerváltás idején. Az volt a gyógyszere hogy nem mentem bele többé semmiféle mókuskerékbe. Falun nőttem fel, ahol a szülőktől megtanultam az önellátást. A városi lakásomnak persze még kertje sem volt, de találtam lehetőségeket arra hogy megélni nem csak munkahelyből lehet, persze tisztességes utakra gondolok. És amikor már szabad voltam, a kiégés is elmúlt és élveztem az élet minden örömét.
Ma már üres a szülői ház, de amikor ott vagyok és arra gondolok hogy ott egykor munkahely nélkül is megéltem, sőt jobban éltem mint mérnökként (helyesebben biorobotként), akkor szinte maradni akarok. Teljesen kivertem a fejemből a biorobot életmódot, vagy más néven mókuskereket, mert zombivá változtatna ismét.
Valójában sok ember él a világban a mókuskeréken kívül. Tehát akik nem alkalmazottak hanem például itt van ez a toszkánai kép:
Lakóinak jövedelemforrása a ház körüli birtok.
Ez Magyarországon tanyaként ismert, itt az a megfelelője, pontosabban csak volt, mert az 50-es évektől kezdődően a társadalom mindenkiből biorobotot csinált. A háború után még több mint 120 tanya volt a Bakonyban. Lakói azt a szabadságot és boldogságot érezték amit te is éreztél a hegyvidéki házban.
Hát pl. én most felmondok.
Nekem először most jött el az érzés, meg az is, hogy nincs kiút...aztán rájöttem, hogy azért érzem így, mert ennyire utálom a körülöttem lévőket meg a céget, időnként a munkát is.
Muszáj ebből kilépnem hogy tisztán lássak, pedig még sosem voltam munka nélkül, egyetemről is kb. beestem az első helyre.A család, férjem támogat, még akkor is ha pár hónapig meló nélkül leszek. Szerencsé svagyok, de szükségem is van rá, hogy ebből kilépjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!