Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez működő módszer a kullancs...

Ez működő módszer a kullancs eltávolítására? (lent)

Figyelt kérdés

Ezt e-mailben kaptam:

"Kullancseltávolítás

Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!

A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!

Nyálazzuk meg a gyufa fejét,majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.

A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás,de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,nem is értem,hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!"

Szerintetek az illat miatt tényleg kijönne a testünkből, és félbehagyná a "lakmározást", csak azért mert szereti???

Kicsit hülyeségnek tartom a dolgot...

Vélemény? Kipróbálta már ezt valaki?

2010. máj. 21. 15:08
 1/4 A kérdező kommentje:
Olyat is olvastam, hogy a kullancs csak akkor tud kimászni belőlünk, ha visszaköpi a vért az emberbe. Azt a vért, amely adott esetben már megfertőződött. :S
2010. máj. 21. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Én e-mailban kaptam ezt a levelet. Ki fogom próbálni, mert tegnap is volt egy kullancs a cicámban. A következőnél letesztelem, és ha valóban beválik, itt jelezni fogom. Hála az égnek, idén még bennünk nem volt kullancs, de tavaly nem úsztuk meg. Ha a háziállaton bejön, akkor magunkon is így fogom kicsalogatni, és nem kell majréznom, hogy beszakad a feje. Visszajelzek!!!
2010. máj. 21. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom,de olyasmit kipróbáltam hogy az ujjammal köröztem,de az istenért nem akart kijönni,mert úgy befúrta magát.
2010. máj. 21. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Most olvasgattam utána, és a mai gyufák fejében már nincs is foszfor, hanem csak a gyufásdoboz oldalán található a foszfor egy amorf módosulata: a vörösfoszfor.

Régen még lehet hogy be is vált a módszer fehérfoszforos gyufával, amíg be nem tiltották 1912-ben, mert mérgező...

Innentől kezdve elég hiteltelen ez a leírás, vagy valami nagyon-nagyon régi recept :)

Mindenesetre köszönöm, ha visszajelzel, azért kíváncsi vagyok rá!

2010. máj. 21. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!