Ez működő módszer a kullancs eltávolítására? (lent)
Ezt e-mailben kaptam:
"Kullancseltávolítás
Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!
A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!
Nyálazzuk meg a gyufa fejét,majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.
A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás,de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!
Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,nem is értem,hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!"
Szerintetek az illat miatt tényleg kijönne a testünkből, és félbehagyná a "lakmározást", csak azért mert szereti???
Kicsit hülyeségnek tartom a dolgot...
Vélemény? Kipróbálta már ezt valaki?
Most olvasgattam utána, és a mai gyufák fejében már nincs is foszfor, hanem csak a gyufásdoboz oldalán található a foszfor egy amorf módosulata: a vörösfoszfor.
Régen még lehet hogy be is vált a módszer fehérfoszforos gyufával, amíg be nem tiltották 1912-ben, mert mérgező...
Innentől kezdve elég hiteltelen ez a leírás, vagy valami nagyon-nagyon régi recept :)
Mindenesetre köszönöm, ha visszajelzel, azért kíváncsi vagyok rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!