Hany napig kell itthon maradjak körömbenövési műtét után?
Én elsétáltam az sztk sebészetre (kb.20-25 perc gyalog). Ránéztek és már nyomták is bele az érzéstelenítőt a nagylábujjamba és az egész körmöt levették. 10 perc múlva már indultam is haza egy nagy bogyó kötéssel, kicsit sántikálva (nem a fájdalomtól, csak alig fért a cipőmbe a lábam :=) ), ugyancsak gyalog.
Aznap egy kicsit pihengettem, bár a baba és a háztartás mellett ez nem volt túl sok, ezért fájdolgált is kicsit, másnaptól pedig mindent 100%-osan csináltam.
Mivel a körmünk egy folyamatosan növekedésben lévő részünk, akkor is benőni újra, ha most leveteted, vagy kivágatod a körömsarkot.
Sajnos ezt tapasztalatból is tudom és mivel pedikűrös vagyok, látom a vendégaim lábkörmeit is!!
Nekem 1994-ben lézerrel műtötték ki a körmöm sakánál a körömágyat, ezzel megkadályozva annak a további növekedését. A beavatkozást Pesten, a Frenciek teréről nyíló Petőfi Sándor utcába, az Art Lézerklinikán csinálták/csinálják.
Hihetetlen, de azóta 1x sem volt semmi panaszom. 3 perc az egész műtét és ezen az oldalon minden infót megtalálsz róla! Nagyon ajánlom minden kedves érdeklődőnek, megéri!
23:52-es vagyok. Csak hogy a kérdésedre is válaszoljak :D ha lekapják a körmödet, vagy kivágják, :( akkor 1 hétig érdemes vele vigyázni és otthon maradni, mert nagyon érzékeny a körömlemez alatti terület. Ha viszont lézereznek, akkor egy papucs vagy valami nyitott cipővel akár már másnap is mehetsz vele dolgozni.
Mind a 2 esetben édremes otthon szabadon/levegőzni hagyni a területet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!