Tegnap óta tartó gyenge hasmenésre valami jó diéta?
Tegnap folyékony volt a székletem de nem fájt a hasam nem hánytam és hányingerem sem volt,viszont este nehezen aludtam.
Ma reggel is folyékonyat ürítettem de szintén nem volt semmi különös érzésem. A székletem visszatudom tartani szóval nincsen a záróizmaimmal semmi baj. Csak az aggaszt hogy ez most vírusos hasmenés vagy csak gyomorrontás?
Ès mi a külömbség a virusos hasmenés és a gyomorrontás között?
A gyomorrontást is virus vagy baktérium okozza.
Ha valami durva lenne akkor hánynál is, és megállás nélkül wc-n ülnél és lázas lennél.
Amit tehetsz, hogy föttkrumplit, ropit, és sima kétszersültet, esetleg sima kenyeret eszel. Rengeteget iszol. Akkor is ha rögtön kijön alul, akkor is rengeteg folyadékot igyál. Minél elöbb kiürül a korokozo annál elöbb túlleszel rajta.
Ne aggódj miatta, legalább kiürül a szervezetedből aminek ki kell!
Nekem ilyenkor segitenek a jeges üdítők, víz, nyugtatják a gyomrot. Emellett sós kekszet, főtt rizst és krumplit (esetleg kukorica, borsó, sárgarépa mellé hogy ne legyen unalmas) ajánlok.
Az üdítők azért jók ilyenkor, mert a cukor energiát ad!
kukorica? azt meg se lehet emészteni szépen kispriccel majd belőle egyből:D
a banán is jó meg az étcsoki
#2 gyomorrontás attól is lehet, hogy valami rosszat/túl zsírosat/túl sokat/túl gyorsan evett bár utóbbi esetben inkább hányni szoktak az emberek
Amúgy hasfogó. Az sokat segít, meg igyál sokat, de csak vizet (menteset) vagy kamilla teát. Vagy bármilyen teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!