Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha fáj a hasam jobb oldala,...

Ha fáj a hasam jobb oldala, akkor mindenféleképp vakbélgyulladást jelent?

Figyelt kérdés

Kb fél órája elkezdett fájni a hasam jobb oldala.. egyből levettem a nadrágom , mert csak fájt.. utána az alsót is kicseréltem, hátha az szorít annyira... enyhült , de nem véglegesen.. megmértem a lázam, és kereken 36 volt..

Itthon vagyok betegen, ami hasfájás és miegymás miatt, de most csak a jobb oldalt fájdult meg..

Nem t'om lényeges e, de 16/f vagyok

Ha tudna vki vmit mondani, ami még használható is, megköszönném..

2010. máj. 19. 21:30
1 2
 1/18 anonim válasza:

Nekem is ilyesmi gondom volt pár éve, nekemis a hasam jobboldala fájt, de annyira, hogy már-már sírtam a fájdalomtól. Aztán elmentünk dokihoz, megtapogatt a hasam, voltam ultrahangon, nem találtak semmit, tehát nem vakbélgyulladásom volt. Aztán pár hét múlva újra fájt, de nemsokkal utána (1-2 nap múlva) elkezdett fájni a vesém. És ekkor derült ki, hogy vesekövem van, csak a fájdalom átsugárzott a hasamba. 1 hétig voltam bent a korházba, görcsoldón éltem, rengeteg folyadékot megitattak velem. Mióta kijöttem (2002-ben volt ez) azóta csak egyszer fájt megint a vesém, de azt sikerült kikezelnem itthon.

Ha holnap is fáj, szerintem menj el dokihoz, jobb az azért, ha megvizsgál!

2010. máj. 19. 21:51
 2/18 A kérdező kommentje:

Nekem szerencsére annyira nem fáj, csak aggaszt..

Lehet csak túl reagálom, vagy nemtom, de kiskoromban voltam már bent vakbél gyanúval.. akkor nem volt semmi...

2010. máj. 19. 22:01
 3/18 A kérdező kommentje:

Ja és köszönöm a választ!

Írhattok még! Legalább is jó lenne...

2010. máj. 19. 22:02
 4/18 anonim ***** válasza:

SZIA!

LEHET EGYSZERŰ BÉLGYULLADÁS IS, TAVALY DECEMBERBEN ÉN IS VAKBÉLGYANÚVAL KERÜLTEM ÜGYELETRE, DE NEM AZ VOLT. NEKEM IS HOL ELŐJÖTT, HOL NEM. ESETLEG BESZORULHAT A LEVEGŐ IS ÉS EZ FESZÍTI A BELEKET, NÁLAM EZ VOLT ÉS MIVEL RENDSZRES PROBLÉMA LETT GASZTROENEROLÓGUSHOZ MENTEM VELE. EZ AZ EMÉSZTŐRENDSZERI PROBLÉMÁKKAL FOGLALKOZÓ ORVOSI ÁGAZAT. PRÓBÁLD VÉGIG GONDOLNI MIT ETTÉL AMIKOR EZ A PANASZ ELŐJÖTT ILL. A SZÉKLETED RENDBEN VAN -E? PRÓBÁLJ ILYENKOR ESETLEG EMÉSZTÉST ELŐSEGÍTŐ GYÓGYTEÁT INNI. EZENKÍVÜL MÉG SOK MINDENTŐL LEHET. SORBAN KI KELL ZÁRNI AZ OKOKAT, PERSZE CSAK AKKOR HA EZ RENDSZERES.

2010. máj. 19. 22:17
 5/18 A kérdező kommentje:

Hát nemtom, lehet nekem is ez van...

Ha holnap is fog fájni akkor muszáj lesz dokihoz menni..=S

Na "mind1"..

Kösz a választ..!

2010. máj. 19. 22:54
 6/18 anonim ***** válasza:
Nekem is jobb oldalt, a köldöktől kb 8-10 centire szokott fájni, elkezd fájni és fáj 2-3 órán keresztül, aztán elmúlik. Ez már több hete így van, tuti, hogy nem vakbél, inkább valami kő, vagy szoros gatya, vagy levegő szorul a belekbe, ilyenekre gondolok. Amíg nem súlyosbodik én nem aggódok, te se aggódj:)
2010. máj. 20. 08:22
 7/18 A kérdező kommentje:

Nekem is van amikor fáj, van amikor nem..

Orvoshoz nem szivesen mennék...=S

Aggódni csak azért aggódok, mert ha az, elég komoly szövődményei lehetnek egy idő után ... :|

Nincs vmi, amivel kilehetne deríteni itthon? Akármi..

2010. máj. 20. 11:47
 8/18 A kérdező kommentje:

Ja és attól esetleg lehet a fájdalom, h. nem eszek rendesen?

Tegnap is du. 2 fele keltem, és nem egyből ettem , hanem kicsit később.. (most gondolkoztam el, és ez jutott eszembe..)

2010. máj. 20. 12:35
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem hinném, én mindig rendesen eszek. esetleg túl fűszeres vagy zsíros kajáktól? vagy sokat ülsz és sokat görnyedsz így? Mennyire szorosak a nadrágok?
2010. máj. 20. 13:08
 10/18 A kérdező kommentje:

Tegnap eléggé szoros volt, de ahogy elkezdett fájni lecseréltem mindent..

Hát, tegnap, ahogy felkeltem, jöttem gép elé..

A fűszeresre, meg hát.. nem ettem annyira fűszeres ételt, h. vmit is okozhasson..

De sztem az, h. nem ettem rendesen...

Meg eleve nem volt nagyon étvágyam? hétvégén se volt [fáj a hasam,és hányingerem volt, ill. fájt a fejem is (és h. teljes legyen, nehezen nyeltem.. tudom ez nem tartozik ide..], ezért elmentem dokihoz..(meghallgatta a hasam)és vmi olyasmit mondott, h. vmi vírus.. írt fel gyógyszert aszt' csá..

ma sincs annyira sok étvágyam..(de több van, mint pl vasárnap.).. csak nemtom h. a betegség miatt-e

2010. máj. 20. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!