Mandulaműtét után hány napig kell a kórházba maradni?
Figyelt kérdés
Sziasztok tudna valaki segíteni nyáron mandula műtétek lesz és kicsit félek valaki megtudná mondani hány napig tartanak bent? És nagyon fáj? Vagy meddig fog fájni ?KÉRLEK TITEKET SEGÍTSETEK
Nem írtad milyen mandula? Orr vagy torokmandula műtéted lesz?
Mert nem mindegy. Orrmandula műtét 1 napos kórházat jelent. Reggel bemész, megműtenek, másnap reggel a reggeli vízit után haza is engednek. A torokmandula max 3 napos hacsak nem úgy van mint az orrmandulánál.
Fájni meg nem a műtét fog, mert altatás alatt nem fogsz semmit érezni. Fájni a gyógyulási időszak alatt fáj. Orrmandula esetén olyan mint amikor erősen megvan fázva az ember és úgy érzi az orra belül tiszta seb az állandó dörzsölés miatt. Szóval ilyen érzés. Torokmandulánál meg olyan mint amikor durván be van gyulladva a torkod..
2017. máj. 1. 20:40
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm torok mandula műtét lesz .Tényleg köszönöm a választ nem hittem volna hogy valaki válaszol.Már nyugodtabb vagyok :)
2017. máj. 1. 21:02
3/11 anonim válasza:
Nem kell félni. Mint írtam magát a műtétet átfogod aludni. A legkellemetlenebb része amikor kapni fogsz egy injekciót. Meg amikor visznek a steril szobába egy műtős srác fog a műtőágyra emelni, és át kell venned a műtőshálóinget. Utána meg pár napig fog fájni a torkod, de azt a fájdalmat valószínű, hogy többször átélted már..Kicsit bágyadt leszel műtét után ennyi..Jó gyógyulást kívánok neked. Én is valószínű, hogy megyek műtétre, de én a szokásos orrmandula műtétre. Most fogják negyedszerre kivenni, mert mindig visszanő.. Na ez a bosszantó..
2017. máj. 1. 21:10
4/11 anonim válasza:
nekem 21 évesen vették ki. Nem altattak, csak helyi érzéstelenítés volt, de egyáltalán nem volt fájdalmas, csak kellemetlen, hogy tátott szájjal ülők és matatnak :D csütörtökön műtöttek, vasárnap engedtek haza.
Megmondom őszintén, 8 napig rugdaltam reggel a falat, a vakolatot is lekapartam volna annyira fájt. Flectoron és cataflamon éltem. Ellenpélda: kb két hónappal utánam műtötték egyik ismerősömet és neki a lábadozási időszak közel sem volt ennyire fájdalmas.
2017. máj. 1. 21:24
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket tényleg megnyugtattatok már nem is félek annyira szinte nyugodt vagyok :)
2017. máj. 2. 06:47
6/11 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném kérdezni hogy a műtét után mi az a étel amit ehetek mert gondolom rendes ételt még nem. Azt hallottam hogy fagyit ez mennyire igaz tényleg lehet fagyit enni?Még azt is mondták hogy joghurtot ,pépes ételeket.
2017. máj. 2. 06:58
7/11 anonim válasza:
Én műtét után nagyon rákészültem a fagyira :D Aztán jött a doki és el volt hűlve, hogy ennyire vissza akarok kerülni a műtőbe? :D Azt mondta se hideget, se meleget. A húslevest is langyosan ettem, hát nem volt kellemes. Valahol pedig kifejezetten ajánlják a fagyit. Ebben sem egységes az orvosok nézőpontja. A másik, amikor "rámripakodott" a doki, mikor arra jött be, hogy szívószállal iszom a madártejet. Ismét jött a fenyegetőzés :D
Egyébként másnap reggelire hozták a kenyeret meg a kefirt, mondván, hogy a kenyér segít "levinni" a sebet.
2017. máj. 2. 10:10
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. máj. 2. 13:48
9/11 anonim válasza:
Szia, nem tudom mennyire olvasod még a válaszokat. Engem 19 évesen műtöttek garatmandulával, 2016 augusztusában lassan egy éve. Nekem 4 napot kellet benntöltenem a kórházban, egy nappal előbb befeküdni, utána műtöttek, még pár nap megfigyelés stb stb.. Nekünk mindent lehetett enni, megmondták az ápolók hogy rágni tudunk, rágjuk össze alapossan és nyeljünk. Azt mondták minél többet eszünk annál hamarabb gyógyul a seb. Fájdalomcsillapítót vettem be elég gyakran, de nem azért mert fajt hanem a biztonság kedvéért. Nekem egyáltalán nem volt fájdalmas a műtét (az utána következő időszak sem) pedig már felnőttként műtöttek és komoly szövődményeket okozott már a mandulám kishíjján belehaltam... A legfontosabb hogy igyál rengeteget és pihenj. Ha iszol akkor azzal nedvesen tartod a sebet nem szárad ki és nem fog fájni. Az alvásnál sokan ott rontják el, hogy lefekszenek és alszanak egyből 6-8 órát. Én műtét után 2 hétig 1-2 órákat aludtam és keltem fel azonnal inni egy korty vizet nehogy kiszáradjon a seb. Kitartást neked ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok!
2017. máj. 16. 20:23
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy írtál !Már csak 2hét és túl leszek rajta kicsit izgulok de már várom !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!