Mégis mi lehet ez? Sosem volt még ilyen velem soha?
17/F
Pénteken kezdődött begyulladt 3 nyirokcsomó a jobb combtövemben,elmentem dokihoz felírt egy nagyon erős antibiotikumot. (Doxypharm) El is kezdtem szedni aztán rá 2 napra elkezdtem lázasodni az antibiotikum(!) mellett.
Ma éjszaka hajnalban mellkas szorításom volt és lázas voltam 2 órán keresztül, most amikor felkeltem fáj amikor levegőt veszek, fáj a derekam, és lázközben a nyakam beáll, nehezen tudom mozgatni, fáj és a fejem is fáj szintén.
Ilyen nálam még soha az életben nem volt, mi lehet ez? Mit tegyek?
El kéne olvasni a betegtájékoztatót! Menj kórházba!
"Ha az alábbi rendkívül súlyos mellékhatások tüneteinek bármelyikét észleli, a Doxypharm 100 mg filmtabletta szedését hagyja abba, azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén!
Amennyiben a tabletta bevételét hamarosan követő tünetek a következők: kiütés, csalánkiütés, viszketés, a bőrön megjelenő apró piros pöttyök, láz, kidagadó bőrerek, sebek, fekélyek. Hirtelen légszomj, szemhéj-, arc-, ajakduzzanat. E tüneteket gyakran kíséri hányinger, fejfájás.
Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, Önnek súlyos allergiás reakciója lehet a készítménnyel szemben és sürgős orvosi segítségre, kórházi ellátásra lehet szüksége.
Önnek sürgős orvosi segítségre van szüksége, ha következő igen ritkán előforduló mellékhatások lépnek fel:
- A tabletta fényérzékennyé teheti bőrét, így a kezelés alatt tartózkodjon a nagyon erős napsugárzástól, mesterséges fénytől (szolárium).
- Magas láz, gyakori fertőzések, gyengeség, sápadtság jelentkezik a kezelés alatt.
- Apró hólyagok kialakulása főként a száj-, orrnyálkahártya, a hüvely, végbélnyílás környékén.
- Gombásodást tapasztal a szájüreg vagy hüvelybemenet területén.
Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő enyhe tünetek bármelyikét észleli.
Hasmenés, hányinger, hányás, emésztési zavar, hasi fájdalom, puffadás, étvágytalanság, fejfájás, kiütések."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!