Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mégis mi lehet ez? Sosem volt...

Mégis mi lehet ez? Sosem volt még ilyen velem soha?

Figyelt kérdés

17/F

Pénteken kezdődött begyulladt 3 nyirokcsomó a jobb combtövemben,elmentem dokihoz felírt egy nagyon erős antibiotikumot. (Doxypharm) El is kezdtem szedni aztán rá 2 napra elkezdtem lázasodni az antibiotikum(!) mellett.

Ma éjszaka hajnalban mellkas szorításom volt és lázas voltam 2 órán keresztül, most amikor felkeltem fáj amikor levegőt veszek, fáj a derekam, és lázközben a nyakam beáll, nehezen tudom mozgatni, fáj és a fejem is fáj szintén.

Ilyen nálam még soha az életben nem volt, mi lehet ez? Mit tegyek?

2017. máj. 1. 10:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Hagyd abba az antibiotikum szedését és azonnal menj vissza a dokihoz. Mond el neki is ezt amit ide leírtál. Valószínüleg majd kiír egy más fajta antibiotikumot.
2017. máj. 1. 10:38
 2/3 anonim ***** válasza:

El kéne olvasni a betegtájékoztatót! Menj kórházba!

"Ha az alábbi rendkívül súlyos mellékhatások tüneteinek bármelyikét észleli, a Doxypharm 100 mg filmtabletta szedését hagyja abba, azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén!

Amennyiben a tabletta bevételét hamarosan követő tünetek a következők: kiütés, csalánkiütés, viszketés, a bőrön megjelenő apró piros pöttyök, láz, kidagadó bőrerek, sebek, fekélyek. Hirtelen légszomj, szemhéj-, arc-, ajakduzzanat. E tüneteket gyakran kíséri hányinger, fejfájás.

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, Önnek súlyos allergiás reakciója lehet a készítménnyel szemben és sürgős orvosi segítségre, kórházi ellátásra lehet szüksége.

Önnek sürgős orvosi segítségre van szüksége, ha következő igen ritkán előforduló mellékhatások lépnek fel:

- A tabletta fényérzékennyé teheti bőrét, így a kezelés alatt tartózkodjon a nagyon erős napsugárzástól, mesterséges fénytől (szolárium).

- Magas láz, gyakori fertőzések, gyengeség, sápadtság jelentkezik a kezelés alatt.

- Apró hólyagok kialakulása főként a száj-, orrnyálkahártya, a hüvely, végbélnyílás környékén.

- Gombásodást tapasztal a szájüreg vagy hüvelybemenet területén.

Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő enyhe tünetek bármelyikét észleli.

Hasmenés, hányinger, hányás, emésztési zavar, hasi fájdalom, puffadás, étvágytalanság, fejfájás, kiütések."

[link]

2017. máj. 1. 14:25
 3/3 anonim ***** válasza:
valószínű, h allergiás vagy a gyógyszerre. sos ügyelet, mert én egyszer voltam egy gyógyszerre allergiás, kórházban kötöttem ki, majdnem belehaltam.
2017. máj. 1. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!