Hogyan harcoljak az IR ellen?
Sziasztok!
2014-ben diagnosztizálták nálam az IR-t. 160g-os CH diétát és sportot irtak elő. 3 hónapig tartottam szépen, de nem volt javulás.(Állandó szédülés, hányinger, szőrösödés, hajhullás, 2 évig kimaradó menstruáció, teherbe esési problémák). Ezután az endokim napi 1000mg Merckformint és napin 1 szelént és heti 3000NE D-vitamin irt föl. Emelett inofolicoztam is napi 2x1 tasakkal és ugye mellette a diéta és az edzés. Következő hónapban már menstruáltam és 2015.márciusában már 6 hetes kis lurkó volt a pocimban.<3 Terhesség alatt 8 kilót hiztam összesen, de trombozist kaptam. Azóta már más fél éves a picim, de szülés után folyamatosan jöttek a pluszok, nem szedhetema a gyógyszert, mert szoptattam. Mára már elkezdtem megint szedni a gyogyszerokat, de nagyon rosszul vagyoko tőlük ami ez előtt nem volt.(Hányás, szédülés, hasmenés, gyengesség) Edzeni próbáltam, de a lábam nagyon begörcsöl a trombozis miatt futás gugolás közben. Szoval annyi lenne a kérdésem,hogy tudnátok ajánlani nekem olyan edzést, aminél nem fájna iszonytosan a lábam és nem vizesedne be és hogyan tudnám szedni a gyogyszert, hogy ne legyenek ezek a mellékhatások? Válaszokat köszönöm!
Szia
A gyógyszerhez újra hozzá kell szoknia a szervezetednek ;) Én mikor elkezdtem szedni akkor voltak ilyen tüneteim. Kb 2-3 hét volt mire javult :)
Próbád meg a szobabiciklit ;) Nekem ez vált be fokozatosan emelve a tempót. Ne egyből 20 km-rel indul ;)
Szedj magnéziumot ;)
Köszönöm a válaszokat!
Letudnátok irni a ti torténeteiteket vagy siker sztorikat. Tanuljunk egymás hibáiból.
1-es vagyok.
Baba miatt kezdtem szedni mert IR találtak nálam. Kb 2-3 évig szedtem. A cukrommal sosem volt gond. Tavaly októberben hagytam abba. 10 év 8 lombik után elegünk lett a sok gyógyszerből. A szobabiciklivel 15 kg fogytam. De mellette diétáztam is bár nem katonatiszt módjára. Csak elhagytuk a kenyeret, krumplit fehér cukrot, édességet. Meg persze a mozgás :)
1-es vagyok.
Sajnos nem :( Besokaltunk a sok orvostól. Örökbefogadás mellett döntöttünk :)
2-es vagyok.
Én nem a baba miatt kezdtem el szedni, ugyanis 8-10 év múlva tervezek gyereket (16 éves vagyok, úgy érzem érthető miért :D). 119 kilóval kezdtem el szedni, 10-et ledobtam 3 hónap alatt, de abbahagytam mert hülye voltam (meg mert a tüneteket már nehezen bírtam). Azóta ugyan tartottam a súlyom, de most emiatt a kérdés miatt újra elkezdtem szedni (szóval köszönöm hogy feltetted :) ). Nálam úgy derült ki, hogy gólyaavató előtt eléggé stresszes voltam, ezért szívrohamszerű tüneteket produkáltam, de nem lett semmi baj. Ezután Szegedre küldtek a gyermekklinikára és a kardiológiáról elküldtek az endokrinológiára. Korábban is jártam már ott, csináltak egy cukorterhelést és szevasz. Ekkor már komolyabban vettek és így írták fel ezt a gyógyszert. Korábban azért mentünk mert hiába étkeztem egészségesen, csak híztam. De komolyan 120 ch-t tartottam és így is híztam, ezért küldött el a háziorvos endokrinológiára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!