Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nincs a gyógyszertárban...

Nincs a gyógyszertárban gyógyszer, kifizettetik és ígérik hogy hozatnak. Ez mennyire általános és megbízható?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szerettem volna kiváltani, holnapra kellene. Eddig bármilyen kis vidéki gyógyszertárban volt, most egy fővárosi patikába tértem be kiváltatni, mire közölte a hölgy, hogy nincs. Ígérte, hogy holnap délelőttre hozatnak, mivel itt van két háznyira, így belementem. Kifizettette, a blokkra ráírt tollal, hogy "nincs átvéve" és közölte, hogy holnap ezzel tudom átvenni.

Kicsit félek, hogy mi van ha holnapra nem sikerül beszerezniük, esetleg letagadják, hogy én firkáltam rá, hogy nincs átvéve. Ti találkoztatok már ilyennek? Kicsit meglepő volt számomra.

2017. ápr. 19. 19:26
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

20, nem a régmúltban élünk, ezt ne feledd el, és azt sem, hogy régen sem volt mézeskalácsból a kerítés! De hogy megnyugtassalak: Faluban a mai napig működik ez, mikor kicsi voltam rengetegszer előfordult, hogy a bolt hitelezte meg nekünk a kenyeret és elég volt hét végén egy összegben kifizetni, esetleg fordítva, egy összegben kifizettük a jövő hetit is és naponta hoztuk a friss kenyeret. De könyörgöm, egy fővárosban, ahol rengeteg ember van, ne akarj a régi bizalmi kapcsolatokra hivatkozni, ami talán régen sem állt helyt, csak ugye az idő mindent megszépít, a nagymamáim, de a dédnagymamáimtól is hallottam történeteket, nehogy azt hidd régen minden olyan hű de jó volt és hűde nagyon bíztak egymásban az emberek!

Persze hivatkozhatunk akármire, akár arra is, hogy nem bízom az emberekben, de koránt sem erről van szó, örülnék ha végre felfognád.

Ha azt mondta volna, hogy holnapra megrendeli jöjjek vissza, visszamentem volna és a kérdés fel sem került volna ide. Na de ő KIFIZETTETTE , vagy ahogy te írtad, fizikailag bekerült a pénz a kasszába, én cserébe kaptam egy összefirkált blokkot, ami hivatalosan azt hivatott bizonyítani, hogy kifizettem ők meg átadták a terméket.

Viszont ha már így írod, gondolkozz el azon, ki nem bízik a másikban: A patikus, aki előre kifizettette a terméket, amit csak másnapra tudott beszerezni, mert nem volt raktáron - feltehetően attól félt, hogyha nem kéri el az árát, de megrendeli másnapra, akkor esetleg még aznap keresek egy másik gyógyszertárat, ahol kiváltom. Esetleg mégis én, aki azon van felháborodva, hogy kifizettették előre a terméket, egy blokkra ráírva, hogy "nincs átvéve" "garanciával". Javaslom, gondolkodj el azon, hogy melyik félben volt nagyobb bizalmatlanság ez esetben.

2017. ápr. 25. 14:17
 22/24 anonim ***** válasza:

szenes

Ezek szerint a patikus sem bízik a vevőben, hiszen előre kéri a pénzt, akkor én miért bízzak benne?

2017. ápr. 25. 16:43
 23/24 szenes43 ***** válasza:
Tudod ha te erre jössz és azt mondod kérek egy almát hát szedek a fáról gyorsan egy szütyővel. Kérdezed hogy miért?Talán azért mert én átéltem a jegyrendszert,a tüzépnél 5 kiló szénért való sorbaállást.... 56-ot éjjel 2kor odaálltunk a pékhez..talán ezért mert én adhatok és van miből adnom. Az a szomorú hogy ha 5 ember áll egy buszmegállóban már azon töprengenek hogy hogyan előzzék meg a másikat mert az öreg,sánta,szakadt szóval én és majd a többi is jöhet. Ez híven tükrözi az emberek viszonyát egymáshoz akármilyen dátumot írunk.
2017. ápr. 25. 20:48
 24/24 A kérdező kommentje:

Kedves Szenes!

Nem értem, hogy ez hogyan kapcsolódik a témához. 19-én elmentem a patikába, felmerült bennem a gyanú nagyjából 5 percre, majd másnap reggel ismét előjött a gondolat, hogy mi van ha... elmentem, megkaptam, téma lezárva. Tapasztalat: legközelebb olyan helyen váltom ki, ahol azonnal megkapom, már csak azért is, hogy ne kelljen kétszer mennem.

Értem én, hogy neked bajod van a világgal, bajod van az emberekkel, bajod van a 21. századdal, de megkérlek, ne az én kérdésem alatt próbálkozz vitát kezdeményezni egy eléggé eltérő témával kapcsolatban. Örülök neki, hogy Te adhatsz, annak meg főleg, hogy van miből adnod, sokan nincsenek ezzel így. Elhiheted, hogyha olyan jól állnék anyagilag, hogy 10 000 forint meg se kottyanna, akkor fel sem merült volna bennem a kérdést :) Persze én is mesélhetnék arról, hogy tavalyelőtt nyáron annyi őszibarackunk volt a kertben, hogy úgy kellett elosztogatnunk annak, aki jött az utcán, de minek?

Dicséretet vársz? Szerintem ez teljesen normális emberi dolog. Esetleg csengess be valakihez, kérj egy flakon vizet, többször tettem, mikor épp nem volt bolt a közelben és 40 fokban elfogyott a vizem. Mindenki adott. Felteszem nem vagy egy mai csirke, általában az idősebb korosztály fájlalja a "mai világot" és hívja elő a "régi szép időket", na meg dicsőíti a saját korosztályát, ellenben szidja a mai fiatalokat. Javaslom, hogyha szeretnéd a múltat és a jelent összehasonlítani, esetleg hozzád hasonló "bajunk van a világgal" beállítottságú emberekkel szeretnéd kivesézni a mai társadalmat, akkor legyél szíves feltenni ezzel kapcsolatban magadnak egy saját kérdést és ott elemezni a témát.

Ezzel le is zártam veled a társalgást.

2017. ápr. 25. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!