Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nincs a gyógyszertárban...

Nincs a gyógyszertárban gyógyszer, kifizettetik és ígérik hogy hozatnak. Ez mennyire általános és megbízható?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szerettem volna kiváltani, holnapra kellene. Eddig bármilyen kis vidéki gyógyszertárban volt, most egy fővárosi patikába tértem be kiváltatni, mire közölte a hölgy, hogy nincs. Ígérte, hogy holnap délelőttre hozatnak, mivel itt van két háznyira, így belementem. Kifizettette, a blokkra ráírt tollal, hogy "nincs átvéve" és közölte, hogy holnap ezzel tudom átvenni.

Kicsit félek, hogy mi van ha holnapra nem sikerül beszerezniük, esetleg letagadják, hogy én firkáltam rá, hogy nincs átvéve. Ti találkoztatok már ilyennek? Kicsit meglepő volt számomra.

2017. ápr. 19. 19:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem szabályos. Milyen alapon fizettetnek előre? Legközelebb majd jól ráírom otthon, hogy nincs átvéve aztán lehet vitatkozni.
2017. ápr. 20. 19:25
 12/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm az egyetértést, én is így gondolom, ezért is döntöttem úgy, hogy nem vásárolok ott többet. Lehet, hogy nem egy sarki kocsma, hanem egy gyógyszertár - ahogy valaki írta, de nálam átlép egy határt az, hogy csak egy blokkal /ami valódi funkciója szerint azt bizonyítja, hogy fizettem és átvettem a terméket/ tudom bizonyítani, hogy "nincs átvéve".
2017. ápr. 21. 07:50
 13/24 szenes43 ***** válasza:
Nyugodtam mehetsz abba a patikába. A patika üzemeltetőjének nincs annyi forgótőkéje hogy korlátlanul nagy készletet tartson gyógyszerekből mert benne fekszik a pénze míg valaki nem jön és receptre kiváltja vagy szabadon megveszi ha nem receptköteles. Írod hogy kis patika. A nagyok többen összeállnak és nagyobb tétellel töltik fel az üzletet. Van olyan is hogy csak alkalmazottak és ott sincs a tulaj. Oda menj legközelebb amelyik utadba esik és ez bevett gyakorlat hogy elveszik a receptet a pénzt is és másnap szó nélkül kiadják ha pont akkor nincs az a gyógyszer.A patikus a hozzájuk járó vevőkből él. Csak ha féleszű lenne akkor vadítaná el a klienseit.
2017. ápr. 23. 20:41
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó, jó nagy hülyeségeket beszélsz.

Azért annyi forgótőkéje legyen már, hogy hitelbe meg tudjon rendelni egy 1000 Ft-os gyógyszert. Főleg, hogy 5 milliót érő tétel amúgy is ott áll a polcokon, szintén hitelbe. Egyébként se sajnáld a patikatulajdonosokat, nagyon jól megélnek ők ebből.

2017. ápr. 23. 22:48
 15/24 szenes43 ***** válasza:
Én Nem féltem a patikusokat csak a gyógyszergyárak előnyben részesítik a nagy pld. belvárosi patikákat és bizományba szerződéssel feltöltik a polcaikat,míg a kis eldugottabb patikák a helyi lakosok vásárlóerejének vannak kitéve.
2017. ápr. 24. 08:03
 16/24 A kérdező kommentje:

13-as. "Írod hogy kis patika. " - Épp azt írtam, hogy egy fővárosi nagyobb gyógyszertárról van szó, forgalmas helyen, míg a vidéki KIS gyógyszertárakban MINDIG volt készleten. Nemrég költöztünk ide, így az utamba esőbe tértem be, legközelebb majd ha a szüleimnél leszek látogatóban inkább kiváltom a vidéki KIS gyógyszertárban.

A gyógyszer nem 1000 ft, hanem inkább 10 000, de ahogy láttam ez bevett szokás, szemrebbenés nélkül közölte, hogy holnapra lesz csak. Úgy gondolom, hogy amíg a vidéki KIS gyógyszertárak tudnak készleten tartani, addig a fővárosi NAGY gyógyszertárnak sem ártana meghitelezni és a polcain tárolni legalább néhány darabot.

2017. ápr. 24. 14:13
 17/24 bensdorp ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy te voltál az első betérő hónapok vagy akár évek óta, akinek éppen azt a gyógyszert írták fel. Ami ilyen ritkán fogy, könnyen selejtbe kerül, ha nem fogy el a lejáratáig. Ha rendszeresen többen is náluk váltanák, nyilván tartanák készleten. De ostoba lenne a vezető olyan gyógyszerekre költeni, amire semmi garancia, hogy elfogynak - kiváltképp, ha ez egy vényköteles készítmény, amit még csak ki sem lehet ajánlani valakinek. Egyébként nem ismerhetitek az adott patika gazdálkodását sem - előfordulhat például, hogy létesítési kölcsönt kell fizetnie, és muszáj alacsonyan tartania a készleteket, pláne az ilyen drága gyógyszereket illetően.

Ami tényleg aggályos, az a blokk. Ha egy egyszerű nyugta, amire csak tollal írt rá, annak tényleg nincs egyértelmű bizonyító ereje (nem mintha érdemes lenne átvágniuk, ahogy írta már más is előttem). Ha mondjuk lenne egy tartozást jelző bélyegzőjük, vagy adnának mellé egy egyedileg gyártott sorszámot, az okosabb lenne. Szinte mindenhol adnak is ilyet, furcsa, hogy itt nem kaptál - persze előfordulhat, hogy épp kifogytak belőle. Biztos, hogy ugyanolyan nyugta volt, mint amit akkor kapsz, mikor el is viszed a készítményt? Mert a patikai programok képesek arra, hogy ugyanerre a blokkpapírra tartozásos blokkot nyomtassanak (ugyanúgy néz ki, de más a szövege).

Én egyébként sok helyen szoktam előre fizetni olyan dolgokért, amiket kifejezetten nekem rendelnek meg: optikában, nyomdában, virágboltban, férfidivatban... Szerintem teljesen érthető a letét fizetése olyan termékért, amit csak nagy szerencsével adnak el utána másnak (szavatossági idejű terméknél meg aztán különösen nagy a kockázat). Sőt, én jobban is érzem magam, ha előre fizetek, mert nem kell azon aggódniuk, hogy majd ők fizetnek rá, ha bennem, az esetleg másként döntő idegen betérőben vakon megbíznak.

2017. ápr. 24. 20:28
 18/24 A kérdező kommentje:
Legfőképp engem is a blokk zavar, hisz az még érthető, hogy nem tartanak készleten, ha nincs rá kereslet. A blokk rendes blokk volt, itthon át is néztem többször, emiatt is aggódtam kicsit, ha nem sima blokk lett volna, vagy lepecsételik, ahogy írtad, de már csak egy aláírással is beértem volna, akkor nem lenne semmi probléma. De egy sima blokk összefirkálva mégsem bizonyít semmit.
2017. ápr. 24. 21:46
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

17-es

Ez nem letét, foglaló vagy ilyesmi. A blokk azt igazolja, hogy kifizetted ÉS átvetted. Miért olyan nehéz ezt megérteni?

2017. ápr. 25. 08:12
 20/24 szenes43 ***** válasza:

Az furcsa a kérdezőnek hogy valaki valamit ígér és azt be is tartja. Ha azt mondta volna csak szóban a patikus hogy holnap tessék jönni és itt lesz a kért gyógyszer és beteszi a pénzt a pénztárgépbe akkor is odaadta volna. A emberekben az egymás iránti bizalom annyira kiveszett hogy csak vízjeles,pecsétes papírnak hisznek?

Régen nagyapáink a vásárban megalkudtak egy tehénre és egymás kezébe csaptak.Egyik fogta a marhalevelet meg a kötőféket a másik a pénzt és kész volt az üzlet. Nem volt garancia meg olyan hogy 3 napig köteles visszavenni mert nem tetszik a színe.... Most azt is kétkedve fogadjuk ha valaki mosolyogva ránk köszön az utcán.

2017. ápr. 25. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!