Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha egy gyermek játszik mintha...

Ha egy gyermek játszik mintha játékokat, akkor az kizárja, hogy autista lenne?

Figyelt kérdés

#autizmus #mintha játék #tudatelmélet #naiv pszichológia
2017. ápr. 8. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. ápr. 8. 17:09
 2/4 anonim válasza:
Az enyhe fokú autizmusban előfordul, hogy a gyerek játszik mintha játékokat. Az én lányom nonverbális súlyos autista és másfél évesen a játéktelefonnal telefonálgatott...szóval van ilyen eset is.
2017. ápr. 9. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Asperger-szindrómás autista vagyok. Játszottam mintha-játékokat gyerekkoromban, ebből is alakult ki később az egyik speciális érdeklődési területem.
2017. ápr. 9. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Önmagában nem zárja ki, mert az autizmnus egy spektrum-betegség: nincs meg mindenkinél minden tünet. Mindenesetre nem jellemző. Az én fiam (valószínűleg) magasan funkcionáló autista, és nem játszott mintha játékokat, sőt ki is javított ebben másokat ("az nem tud beszélni, mert csak egy játékbaba"). De aztán lett kitetstvére, és ő belevitte az ilyen szimbolikus játékokba, azóta játszik "mintha" játékokat, és nem csak a testvérével.
2017. ápr. 16. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!