Írnátok valamit a Raynaud szindrómáról?
ma tudtam meg,hogy ilyenem van.az orvos "kínaiul" beszélt, "orvosnyelven",semmit nem értettem belőle.valaki tud róla vmit?mennem kell majd teljes kiviszgálásra,ez mit akar pontosan?
jah és vki tudja hogyan kell kiejteni?:)
előre is köszi!
köszi,de ezeket már olvastam,az lenne a jó,ha olyan írna,akinek ez van.
a kiejtésről tudsz vmit?
igen,igen az.
egy kicsit megijedtem,amikor megtudtam,elvileg kezelni lehet,gyógyít5ani nem.
várom még a válaszokat!:)
Ejtsd: "Rénó"
Fentebb leírtak sok mindent, a fő gond inkább az vele (azon kívül, hogy eléggé kellemetlen, főleg hidegben), hogy számos autoimmun betegségnek ez a "bevezető" tünete, és a "fő"betegség csak évek múlva teljesedik ki...
Sok minden lehet, mert szinte az összes szisztémás autoimmun betegséggel társulhat (de az is előfordulhat, hogy a Raynaudtól nem megy tovább), konkrét betegségeket inkább nem írok, mert csak stresszelnéd magad a sok latin és szerzői névtől. De sokuk jól kezelhető.
Jobb, ha a kivizsgálás után mondanak valami konkrétabbat, akkor azt könnyebb kifejteni.
(Kíváncsiságból: a debreceni III.-as Bel.-re mész kivizsgálásra?)
csak nem neked is ilyen van,hogy ekkora szakértő vagy?:)egyékbént igen.odas fogok menni.
tudsz esetleg róla vmit?milyen vizsgálatokra számítsak?az otiban azt mondták hogy 3-4-5 hónap,mire kapok időpontot...hát remélem nem húzódik el annyira,mert eléggé idegesít a dolog.
köszi az eddigi válaszaidat!
Ott vannak az országban a szakterület legjobb orvosai, szóval tuti, hogy jó kezekben leszel.
Valószínűleg lesz egy alap belgyógyászati kivizsgálás (hallgatózás, hastapintás stb.), anamnézis felvétel (jól ki fognak kérdezgetni szinte mindenről, mikor kezdődött, meddig tart, mik a pontos tünetek, milyen más tünetek fordulnak még elő stb.), vérvétel (főleg autoantitesteket fognak keresgélni) esetleg lehet kapillármikroszkópia (a kezedet megnézik vele, szó szerint csak nézik, abszolút nem fáj) és még előfordulhat egyéb vizsgálat, melyet az aktuális állapotod indokol (pl. ha valakinek a tüdeje is érintett egy autoimmunbetegségben, akkor csinálnak mellkas CT-t).
Ha csak szeptember után kerülsz sorra, akkor jó eséllyel találkozhatsz még orvostanhallgatókkal, akiknek szintén lesz pár (inkább több) kérdése (az olyan betegek, akiknek már több tíz éve rendszeresen vissza kell járniuk, már elég rutinosan kezelik a helyzetet, néhányan még kifejezetten élvezik is).
Nekem nincs ilyenem, de júliusban majd ott kell "beszélgetnem" a témáról pár okosabb emberrel, csak előtte még van 3 szigorlatom más tárgyakból :S
köszönöm,sokat segítettél!jobb vagy mint az összes oldal,amit eddig megnéztem:)
te is orvostanhallgató vagy?bocsi hogy így tolakodok,csak kíváncsi vagyok.egyébként van orvostanhallgató ismerősünk,és azt mondta,lehet el tudja intézni hogy hamarabb megnézzenek.most már tényleg szeretnék a végére járni,remélem semmi komoly.
még egyszer köszönök mindent,nagyon aranyos vagy!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!