Taran2017 kérdése:
Hol vehetek 2 honapos baba oltast?
Figyelt kérdés
Hello. Zoli vagyok Erdelybol (Romania :) ). Van egy 2 honapos kisbabank es be kene adjuk neki a Hexacima oltast. Sajnos jelenleg ezt az oldast nem lehet megkapni Romaniaban es azt ajanlottak hogy keressunk utanna Magyarorszagon. Az oltas torokgyík (diftéria), szamárköhögés (pertussis), tetanusz, ajárványos gyermekbénulás (polio) és a gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium) es hepatitis B ellen ad védettséget. Ugy olvastam hogy az oltas neve kulombozik mas oraszagokban, de az interneten ugy lattam hogy magyarul igy mondjak: DPTa+IPV+HIB. Ez a 3 tartalmaz mindent kiveve a hepatitis B oltast. Megtudja valaki mondani nekem hogy mi az oltas neve amelyikbe benne van a DPTa+IPV+HIB (es esetleg az hepatitis b). Es hogy esetleg melyik patikaban talalhato? Koszonom2017. márc. 23. 11:39
1/5 anonim válasza:
Elmész egy magánorvoshoz, aki ha egyetért, hogy kell az oltás (ilyen korban, milyen adag stb) felírja, te meg kiváltod.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ilyen oltást Magyarországon nem lehet beszerezni,nincs engedélyszáma. De lehet rosszul tudom. Szlovákiába, Csehországba oltanak 6 komponensű oltóanyaggal.
3/5 anonim válasza:
Magyarországon a Pentaxim-ot adják, de az vényköteles:
4/5 A kérdező kommentje:
Hello. Koszi. Igen a pentaximrol olvastam meg. Ahogy latom az nem tartalmazza a hepatitis b oltast is. Azt akkor kulon kell adni?
2017. márc. 24. 17:32
5/5 anonim válasza:
Az orvostól kellene negkérdezni, hogy egy időben adható-e a két oltás (Pentaxim, hepatitis B).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!