Eutanázia. Igen vagy nem?
Figyelt kérdés
Mi a véleményetek róla ? MIlyen körülmények között mondanátok rá igen? Miért nem? Orvosi szempontból?2010. máj. 9. 14:47
11/11 anonim válasza:
Rettentő nehéz kérdés...USA-ban vannak egyes helyek ahol tiltja az alkotmány, azonban az én szubjektív véleményem így elsőre az, hogy igen. Mivel azonban még nem kerültem ilyen helyzetbe (lekopogom), ezért nem tudom, hogy élesben hogy döntenék. Szembe szokták állítani ezt a vallással. A vallás szerint egy ember életét csak Isten veheti el, innen nézve bűn. Ezért is került be mondjuk a michigani alkotmányba, mert úgymond "szokásjog" . Nincs indokolt alapja, csak 200-300 évvel ezelőtt többnyire mindenki vallásos volt, ezért alakult ki így a törvény. Manapság az ügyészségek nem foglalkoznak a valósággal, a beteg volt állapotával, hanem pert akar nyerni...Ez itt a baj...Én vallásos vagyok, de nem gyakorlom, de úgy vélem, hogy ha valaki tényleg úgy érzi és jónak látja (és persze orvosilag is indokolt), akkor miért ne ? A másik oldalról pedig az a véleményem, hogy ez egy öngyilkosság, aki pedig öngyilkos, az önző. Lehet, hogy valakinek a szenvedésére gyógyír lenne az a tudat, hogy van akinek hiányozna, ha nem lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!