A lúdtalpra való hajlam lehet genetikai eredetű?
Azért kérdezem,mert minden olyan tényező ami segíti a létrejötté az egyik embernél lúdtalpat okoz a másiknál nem.
Rossz cipők,nagy súlyokkal való edzés,kevés mezítlábas sport-nem mintha azok nem lennének lúdtalpasak.
Szóval miért van az,hogy valakinél kialakul míg másnál nem ha ugyan olyan hatások érik a lábát?
Akinek van annak élete végéig tornáztatni kell majd a talpát?
Sportolni,guggolni súllyal már nem is érdemes lúdtalppal?
Az ember teste egyenetlen talajon mezítláb gyaloglásra van tervezve. Nyilván a genetikának is lehet szerepe, de nem annak vannak "rossz génjei", aki lúdtalpas lesz, hanem annak "jók", aki nem lesz az. Nem rendeltetésszerű használat minden rendszert hazavág. Az emberek 3/4-edének krónikusan el van mozdulva a keresztcsontja, és a szervezet ezt kompenzálja gerincferdüléssel és lúdtalppal.
(egy csontkovács)
Nem feltétlenül tart egy életen át a lúdtalp. Kiskoromban enyhén lúdtalpas voltam, de kinőttem. Bár nekem a rosszul záródó szívbillentyűm is helyre jött, mire abbahagytam a növést.
Csak az asztmát nem nőttem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!