Milyen veszélyességi sorrendet állítanál fel az alábbi dolgok között?
Az első legyen a legveszélyesebb. Ahol nem érezted egyértelműnek a dolgot ott írhatsz némi indoklást is, ha van kedved.
Én olyan sorrendben írtam le, ahogy eszembe jutottak.
Vannak benne egyértelmű dolgok, nagyon veszélyesnek és nagyon veszélytelennek tűnő dolgok, megpróbáltam összeszedni azokat a dolgokat, amik fel szoktak merülni, mint egészségre káros/veszélyes dolgok.
- rendszeres, néha túlzásba vitt alkoholfogyasztás
- biztonsági öv nélkül közlekedés
- rendszeres dohányzás
- napi 20 deka fehér kenyér fogyasztása
- extasy fogyasztása buliban
- napi rendszeres kávézás
- kemény drog fogyasztása alkalomszerűen
- testmozgás szinte teljes hiánya
- napi fél-egy liter kóla elfogyasztása
- marihuána alkalomszerű fogyasztása
- szipuzás alkalomszerűen
- zsíros ételek napi szintű nagy mennyiségű fogyasztása
- rendszeres veszélyes sportolás (vadvízi evezés, hegymászás, satöbbi)
1. szipuzás alkalomszerűen, extasy fogyasztása buliban, kemény drog fogyasztása alkalomszerűen és marihuána alkalomszerű fogyasztása. nekem ezek az elsők holtversenyben, mert akármelyik azonnali halált okozhat...
2. rendszeres dohányzás - Nem valami jó 20-30 évvel megrövidíteni az életet. És az folyamatos stresszt is jelent...
3. biztonsági öv nélkül közlekedés - ezt veszik a legtöbben semmibe, pedig nyilvánvaló mennyire fontos. :( (főleg a német autópályákon :D)
4. rendszeres, néha túlzásba vitt alkoholfogyasztás - Ezzel szintén a saját életét keseríti meg az illető, ha van családja akkor meg még rosszabb. :( Szerencsére én nem vagyok érintett :)
5. napi fél-egy liter kóla elfogyasztása - Ugye milyen esztétikus látvány ha valakinek 40 évesen az összes foga fekete / hiányzik a fél fogsora? :D És nem mellesleg egy ilyen ember könnyebben eltöri a csontját és nehezebben forr neki össze vagy rosszul v. egyáltalán nem.
6. zsíros ételek napi szintű nagy mennyiségű fogyasztása és testmozgás szinte teljes hiánya - ez ismét holtverseny mivel ugyanahhoz vezet: az elhízáshoz. Érelmeszesedés, infarktus és a többi...
7. napi 20 deka fehér kenyér fogyasztása és napi rendszeres kávézás - rengetegen csinálják és nem nagyon hallottam róla hogy valakinek ettől valami baja lett volna.
8. rendszeres veszélyes sportolás (vadvízi evezés, hegymászás, satöbbi) - Ehhez nem kevés gyakorlás kell meg komoly felszerelés, tehát nem hülyéknek találták ki. egy-ketten mindig vannak egy évben akik ebbe halnak bele, de hát istenem... Mennyi ez az érték ahhoz képest, hogy hányan raftingolnak stb...
Ez az én sorrendem. =)
14/F
- kemény drog fogyasztása alkalomszerűen
- extasy fogyasztása buliban
- rendszeres dohányzás
- marihuána alkalomszerű fogyasztása
- szipuzás alkalomszerűen
- rendszeres, néha túlzásba vitt alkoholfogyasztás
- testmozgás szinte teljes hiánya
- napi fél-egy liter kóla elfogyasztása
- zsíros ételek napi szintű nagy mennyiségű fogyasztása
- biztonsági öv nélkül közlekedés
- napi 20 deka fehér kenyér fogyasztása
- napi rendszeres kávézás
- rendszeres veszélyes sportolás (vadvízi evezés, hegymászás, satöbbi)
20/L
Utolsó azért van külön, mert azt egyáltalán nem sorolnám a többi közé.
1.kemény drogokfogyasztása=ez azért is veszélyes mert egy sor problémát okoz nem csak egészség ügyi gondokat...
2.szipuzás...tönkre tesz magyarul tönkre b*ssza a légutadat..
3.rendszeres dohányzás(szerintem érthető mért is)
4.extasy nem azért rossz mert tönkre tesz hanem itt rossz társaságba keveredhetsz akik ellen nem sok mindent tudsz tenni...és ha egyszer megérzed h jó nem tudsz majd rólaa leszállni...
5.testmozgás teljes hiánya
6.zsírosételek fogyasztása
7.biztonság öv nélküli vezetés utaztam már úgy és eddig semmi bajom :)
8.napi kóla fogyasztás:én nem szeretem a kólát csak azértxD
9.marihuana fogyasztás nem mindent kell elhinni amit hallasz a marihuana nem heroin nem crack természetes anyag és fele annyira ártalmas mint a cigi vagy a pia.csak azért tiltattákbe mert az akkori pénzi helyzetben kárt okozott mert szinte mindenre ezt használták..mind1 lényeg a lényeg h szerintem (ez egy tipp)itt van a helye
10.rendszeres vszélyes sportolás én is sportolok mondhatjuk veszélyesnek (küzdő sport) azért néha-néha árt az egészségnek is:D
10.20dkg kenyértől nem sok bajod lehet:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!