Mitől csíkosak hosszában a körmeim? Olyan recések a csíkoktól, némelyiken még tűhegynyi bemélyedések is előfordulnak.
Szia.
A bordás köröm vashiányra utal.A köröm rágásról próbálj leszokni,mert nagyon csúnya.
Tudom,mert én is nagyon sokáig csináltam.3 éve szoktam le róla.vegyél eröt magadon,és hagyd el ezt a rossz szokást.Sokkal szebb lessz a kezed meglátod.
Legegyszerűbb esetben dehidratáltságból eredhet a problémád (gondold át, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz és hasnálsz-e hidratáló kézápolókat), de jeezheti az A vitamin hiányát is. (Legjobb A-vitamin forrásaink a belsőségek (tehát a máj, vese, szív), a tojássárgája, a tej és tejtermékek, tengeri halak. Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben a sárgarépa, a paraj, a sütőtök, kajszi- és sárgabarack, sárgadinnye, paprika, általában az erősen sárga, piros, vagy zöld színű zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra.)
A tűszúrásnyi gödröcskék és a barázdák jelezhetnek azonban betegséget is: A gödröcskék pikkelysömörrel, foltos hajhullással és bőrgyulladással társulhat, a hosszanti barázdák vérkeringési vagy fejlődési rendellenességre utalhatnak.
Menj el egy ve´rvételre,de val. vashia´ny lessz.
Nem hullik véletlenül a hajd is??
Gomba is lehet.
Ezt a fajtát nagyon nehéz kiirtani.
Ilyen tüneteket tényleg okozhatnak a fentiekben említettek (lehet, hogy alapból a terhesség is valami hiánytünetet vált ki)!
Egy érdekesség:
Ha olyan helyen laksz, ahol alapból magas a víz arzéntartalma(pl. Békés megye északabbi régiói, Gyula környéke) akkor azért csíkos, mert a szervezet a hajon és körmön át képes megszabadulni a bejutott méreg kb 1/3-ad részétől, ez a körömnek jellegzetes hosszanti csíkozatot kölcsönöz. Az én körmeim is enyhén csíkosak, mert nagyon sokat vagyok Békésben, nagymamáméknál és imádom az ottani csapvizet(állítólag az arzéntartalom jó ízt ad a víznek). Ilyen mennyiségtől, ami a csapvízben van a szervezet még nem károsodik kifejezetten! A te esetedben azonban, -ha fennáll ez a lehetőség- a magzatnak okozhat bajt is, kérdezz meg egy orvost erről is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!