Milyen füldugót használtok alváshoz?
Zajos környéken lakok, ráadásul érzékeny a fülem, nem tudok zajban elaludni és a legapróbb neszre is felébredek, így nekem az alváshoz elengedhetetlen a füldugó.
Tavaly kezdtem el a gyógyszertárban kapható narancssárga szivacsos füldugót használni, az elején nagyon jó volt, de mostanában egyre silányabb minőségűek, egyre puhábbak, egyre kisebb a sűrűségük, így egyre jobban átengedik a zajokat. Váltani szeretnék, mert már úgy áteresztik a zajt, mintha nem is lenne semmi a fülemben.
Szétnéztem a neten, de csak olyat találtam amivel le akarják húzni az embert, hogy egy valag pénzt kifizessen olyan füldugóért ami annyit sem ér, mint a narancssárga.
Szerintetek hol érdemes keresgélnem? Tudtok olyan típust, ami működik? Lehet valahol olyan füldugót kapni ami tényleg tompítja a zajokat és nem csak le akarják húzni vele az embert?
1-es válaszoló, olvastam a fülhöz kiöntött füldugóról. Őszintén szólva nem szeretnék egy valag pénzt kiperkálni valamiért, ami vagy működik, vagy nem és az eddigi tapasztalataim alapján a vagy nem az esélyesebb.
2-es válaszoló, először az alvás kérdését szeretném megoldani, hogy legyen egyáltalán miből felkelni.
Tök érdekes, mert én jó 18 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a 3M narancssárga füldugóval és abszolút nem érzékelek minőségváltozást azóta. Csak nekem megfájdul a fülem alvás közben, ha beletömök egy ekkorát, ezért a végéből kicsit le szoktam vágni. Ugyanilyen típusú füldugókat a dm-ben is láttam vagy 4 különbözőt, lehet érdemes lenne megnézned ezeket a német drogériákat.
Most, hogy így belegondoltam, a zaj tompítását kétféleképp tudom elképzelni, az egyik, hogy mechanikusan elzárod a füledet, a másik, hogy "ellenzajt" keltesz, vagyis olyan típusú zajhullámokat indítasz kifelé, amik kioltják a bejövő hullámokat. Nem tudom ez megoldható-e füldugóban, úgyhogy szerintem az előbbi típusú az, amiben gondolkodni érdemes. Egyébként nem csak a fülünkön át érzékelünk zajokat sajnos, de az az egyetlen hatásosan kezelhető "bejárat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!