Hogyan legyek újra a régi?
Figyelt kérdés
Nem bírok koncentrálni, romlanak a jegyeim, folyamatosan stresszelek. Az iskolában úgy érzem buta emberek között vagyok, mégis én rontottam. Nincs egy baráom sem, a páromat leszámítva. Nem tudok megfelelni a szüleimnek, az iskolának és a szerelmemnek is egyszerre, mert elvárják, hogy mindenből ötös legyek, hogy tanuljak napi 6 órát még itthon is, de nem megy, mert nagyon feszült vagyok és nem tudok a tanulnivalóra figyelni. Fél négyig vagyok iskolában, aztán 10 perc alatt itthon vagyok, eszek, aztán ülök le tanulni tízig. Sem magamra, sem a páromra nincs időm, mert elveszi a tanulás, amit feleslegesen csinálok, nem marad meg semmi a fejemben. Anya nem engedi a jegyeim miatt, hogy heti 2x eljárjak egy-egy órát edzeni, ami sokat segítene, hogy leadjam a stresszt. Minden este sírok, azt hiszem ez a harmadik nap, hogy nem aludtam semmit. Folyton beteg is vagyok, karikás a szemem, és tesznek is erről megjegyzést. A barátommal hétvégén kapunk egy napot, hogy találkozzunk. Félek, hogy elveszítem emiatt és megöl a féltékenység, holott nem kéne, de akkor is nagyon rossz. Kezdem azt érezni, hogy feladom, mert nem bírom tovább, ráadásul nem olyan rég még egy közeli családtagot is elveszítettem. Kezdek bedilizni. Egyetlen egy gyógymódom van, az a zene. Ha zenét hallgatok minimálisan javít a helyzeten, de még a telefonomat is elveszik 10 után, így nem is tudok nagyon beszélni senkivel és nincs is min zenét hallgassak. ( A héten itthon voltam betegen, de barátom suliban, így vele sem tudok beszélni). Régebben olyan jó volt minden. 5ös tanuló voltam, nem kellett megfeleljek senkinek, mert nem volt senkim, nem voltam féltékeny sem és hétvégén volt időm magamra bőven, tanulni pedig szerettem, mert mindent megjegyeztem. Ráadásul barátom ahová jár edzeni 4en vannak, ebből 3 lány.. mondjuk ő mondta, hogy menjek vele én is. Nagyon rosszul érzem magam ;( 1,5 éve vagyunk együtt, és tudom, hogy szeret, mert annak ellenére is kitart mellettem, hogy ilyen vagyok mostanában, de neki is biztosan kellemetlen az egész helyzet. 16 éves lány vagyok, és nem így szeretném a gimis éveimet leélni. Mit tehetnék?#tanulás #betegség #stressz #magány #féltékenység #sírás #feszültség #figyelmetlenség #alváshiány #magánélet
2017. febr. 2. 21:18
11/13 anonim válasza:
Ismerős a helyzet, én is szeretek sokáig fent lenni, de szerencsére én 7-ig alszom, úgyhogy a 7 óra alvás meg szokott lenni, és én felnőtt vagyok.
Neked 8-10 órát kellene aludnod az optimális tanulási teljesítmény és az egészséged érdekében. Szerintem jobban járnál, ha inkább 8-ig tanulnál, és mondjuk 10-kor lefeküdnél, bár ez még mindig csak 7 óra alvás. Miért kell 5 előtt felkelned?
12/13 A kérdező kommentje:
Igazából felkelek, elmegyek fürödni, reggelizek, tornázok picit (nem ilyen sorrendben:D) elkészülök, stb.. 7:20tól van tanítás.
2017. febr. 8. 22:35
13/13 anonim válasza:
Hát, te tudod, mennyire tudsz illetve akarsz változtatni a napirendeden. Találj valamilyen optimális megoldást, hogy jusson időd a tanulásra, a tornára/edzésre, a barátodra és a lehető legtöbb alvásra is. Biztosan nem könnyű, mert nagyon be vagy táblázva, de gondolkodj el azon, mi az, ami nagyon fontos és mi kevésbé, és merj változtatni, ha a jelenlegi helyzet nem jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!