Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy nap hány pisilés a normáli...

Egy nap hány pisilés a normális? Én kb 10x szoktam, de van aki azt mondja, hogy ez vesebetegséget jelezhet.

Figyelt kérdés
2017. jan. 16. 07:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
...vagy érzékeny hólyag szindromát, hideg időjárást, idegességet stb. jelez. Ha az alkalmanként ürített mennyiség 2 dl alatt van, akkor az már érzékenyebb hólyagra utal, javítani kell az izomzat megtartó képességét megfelelő altesti izomedzéssel.
2017. jan. 16. 07:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha sokat kell innod és pisilned, akkor cukorbetegség is lehet. Nem ártana egy alapos kivizsgálás.
2017. jan. 16. 08:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Amikor kell. Azért azt csak látod hogy ez most több vagy kevesebb mint szokott. Volt hogy többet pisiltem de nem volt semmi bajom
2017. jan. 16. 08:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nefrológus azt mondta 2-3 óránként kellene menni. Az a 10 kicsit sok. Sokat is iszol vagy csak pisilsz? Ha csak inger van hólyag gond lehet, ha inni is iszol cukor valószínű. Amúgy ha túl sokat iszol akkor a jó dolokat is kimoshatod, nem szívódik fel aminek fel kéne.
2017. jan. 16. 08:49
 5/9 A kérdező kommentje:

ha 2-3 óránként normális az 24 óra alatt 10 alkalom kb.

2 liternél nem iszom többet. lehet felfáztam és amiatt van.

2017. jan. 16. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
59%
Én napi 3-4x. 12/L
2017. jan. 16. 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:
6-7 az átlagos normál körülmények közt.
2017. jan. 16. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek nagy része nem iszik elég folyadékot. Napi 5 körüli pisilást kb 1 liter folyadékbevitel mellett lehet produkálni. Aki megissza a napi kb. 2 litert sokkal többször fog wc-re járni. Ebben semmi egészségtelen nincs, tök normális. Igen, ha valaki napi 10 litert iszik az felboríthatja a szervezet elektrolit-háztartását, de mondjuk 4 literig csak előnye van a folyadéknak.

Az ajánlott napi bevitel egy 60 kilós embernek nyugis életvitel mellett kb 1.6 liter lenne, ha sportol inkább 2, ugyan ez 80 kilóra már 2.1l és 2.5l ha sportol, 100 kilónál meg 2.6-3.4 liter. Erre jön még rá az időjárás, nyáron simán még 1 litert rá kell ezekre a számokra dobni, de kevesen tudják, hogy hidegben is több folyadék kell a szervezetnek kb 2-3 decivel naponta, szóval ilyen szempontból a tavaszra és őszre vonatkoznak a fenti értékek, télen nyáron több kell.

Érdemes figyelni a vizeletet. Ha rossz szagú vagy erősen sárga az egyértelmű jele a kevés folyadéknak, ami egyrészt idővel vesekövet okozhat, ami baromi kellemetlen, másrészt csökkenti a szellemi és fizikai teljesítményt, fáradékonyságot, levertséget okoz, hozzájárul a depresszióhoz és általánosságban is rontja az egészséget.

Ezt a múlt századi elavult dumát, hogy ha valaki x-nél többször pisil az beteg el kéne már felejteni! Ez kb olyan, minthogy 100 éve még arra is azt mondták, hogy egészségtelen, ha valaki leves evés közben vizet iszik. Baromság.

Igyatok sokat, pisiljetek sokat, ez a legegyszerűbb módja hogy egészségesebbek legyetek!

2017. ápr. 26. 12:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha éjjel is felkelsz 2-3 óránként pisilni akkor az biztos, hogy nem normális. Nem szedsz valami gyógyszert/fogyibogyót?
2017. ápr. 26. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!