Heves allergiás reakció, milyen gyorsan jelenik meg?
Figyelt kérdés
A kislányomon valamitől rengeteg, sok helyen egybefüggő vörös, duzzadt kiütés jelent meg néhány perc alatt.Az egész teste vizenyős, izületeknél durván megdagadva. Voltunk orvosnál, kap calcium sandost, areiust, nem nagyon hqatottak, így már a második 100 ml rectodelt szteroidos kúpot kapja. Iszonyú bágyadt, most is elaludt. A piros foltok közt bekékült a bőre, ami a dokinéni szerint normális. Két kérdésem volna. Tapasztalatotok szerint allergén bekerülése után mennyivel jelennek meg a kiütések? Ez segítene szűkíteni a kört. A másik, hogy a levertség fájdalom, fáradtság, állandó fázás (nem hiszem, hogy lázas) normális tünet-e?2010. máj. 5. 12:00
1/8 anonim válasza:
Akár perceken belül jelentkezhetnek a tünetek. A levertség, fáradtság a gyógyszerek mellékhatása, a fázás vagy hidegrázás sokszor együttjár a kiütésekkel.
2/8 A kérdező kommentje:
Perceken belül, de akár órák múlva is? Nem tudom szűkíteni a kört?
2010. máj. 5. 12:25
3/8 anonim válasza:
Nehéz kérdés, de általában minél hevesebb a reakció, annál gyorsabb. Időben visszafelé haladva írd össze, mit evett, vagy milyen anyaggal érintkezhetett.
4/8 A kérdező kommentje:
tojás, tútó, tej liszt palacsintában, előtte 2-3 órával játszóházi fánk, és valami palackozott lónyál (életében először). Volt kint 15 percet az udvaron is, de a dokinéni szerint csípés nem okozna ilyen heves, egész testi rakciót.
2010. máj. 5. 13:21
5/8 anonim válasza:
Szűkítsd tovább úgy, hogy ezek közül mia az, amit rendszeresen fogyasztott, mi az amit csak egyszer, és mi az amit soha eddig. Az allergiás reakció általában nem az allergénnel való első érintkezéskor jön ki, hanem másodjára. Hozzátsezsem, hogy én nem vagyok orvos, úgyhogy csak próbálkozom.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, biztosat majd a vizsgálat mond, de szerintem valami szinezék, vagy a tojás marad a rostában, és ha a tojás, az nagy kitolás szegénykémmel.:(
2010. máj. 5. 13:35
7/8 anonim válasza:
Szerintem a tojás emésztőrendszeri panaszokat is okozna, bár ez nem biztos. Inkább valami tartósítószer (pl. nátrium-benzoát), vagy valóban színezék.
8/8 A kérdező kommentje:
Fájlalja a pociját, nem eszik, és első éjjel hányt is, de azt az épp bejezett antibiotikum kúra hatásának tudtam be.
2010. máj. 5. 13:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!