Ki mikor kezdett túrót, joghurtot és egyéb tejterméket adni a babájának? Milyen mennyiségben, milyen sűrűn? Ha allergiás lenne milyen gyorsan jelentkeznek a tünetek?
10 hónaposan kezdtem joghurttal. Majd utána jött a sajt, túró és a tejföl. Minden nap 1 kanállal emeltem az adagot. 1 hét után pdig már normál mennyiséget adtam neki. Joghurtból minden nap megeszik egy felet gyümölccsel. Sajtot egy héten 1-2-szer kap a főzelékbe. Kb olyan mennyiséget, amennyi húst is tennék a főzelékbe. Túrót hetente 1-szer kap szintén gyümölccsel, kb úgy, hogy fele gyümölcs, fele túró. Tejfölt 11 hónapos korától használok, mert ekkortól kapja habarással a főzeléket.
Most 12 hónapos, de eddig egyik kajával sem volt gond.
sajtot kb 2 hétbe egyszer 7 hónapos kortól, majd 8 hónapos kortól adtam vajas kenyeret, 9 hónapos kortól kap túrót,
tejfölt még nem adtam neki, joghurtot is csak megnyalattam vele. De lassan elkezdjük 10 hós.
Ha allegriás, érzékeny lehet a tejre, akor azt figyeld, nem lesz-e köhögős, nem lesznek-e kiütések a nyakán, karján pl.
Nekem egyik gyerekemnek köhögés a reakciója, azaz tartós tejes cucc fogyasztás után úgy viselkedik, mint aki megfázott, erős köhögéses rohamok, de száraz köhögés, nem jön semmi fel.
A másiknak az arca pöttyösödik ki, a harmadiknak meg a nyaka...
8 hónapos korában kezdtem joghurttal. A túró először átcsapta, így azt szüneteltettem egy kicsit. Most már azzal sincs gond.
Joghurtot minden nap kap, mert reggel már nem issza meg a tápszert, és este sem sokat. (11 hónapos múlt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!