Most akkor a vegán életmód egészséges vagy sem?
Egészségesen is lehet csinálni. Ha valaki cukron, chipsen és zsíron él, az lehet egészségtelen, de nem csupán attól, hogy vegán. Vegánként is lehet egyoldalúan táplálkozni, csupa tápanyagszegény étellel (bár ez tényleg csak extrém esetekben okozhat egészségügyi problémát).
Vegán vagyok 11 éve, 13 évesen lettem vega, 2 évre rá vegán. 15 éves korom óta vagyok élsportoló, a vérképem tökéletes. Nekem bevállt. Étrendkiegészítőket/fehérjeporokat nem eszek, b12-t és d-vitamint évi 4/6 hónapban szedek a biztonság kedvéért. Ha érdekel az életmód, szívesen válaszolok konkrét kérdésekre is.
A mindenevőség előnye, hogy egyes dolgok elhagyásával is összeállítható egészséges étrend.
Az alap, hogy ne egyoldalúan, hanem változatosan táplálkozz, hogy minden alapvető tápanyaghoz hozzájusson a szervezeted.
A vegán életmód a legegészségesebb!
A hús=halál táplálék. Az egyik legnagyobb szörnyűség, amit elkövet az emberiség.
A 100% növényi étrend tökéletesen kielégíti a szervezet és a lélek igényeit. De amíg valaki húsfüggő, ezt másképp gondolja. Én is voltam az. De már több mint 2 éve vagyok vegán. Még a gondolataim is tisztábbak. Jobb az emésztésem, megszűntek kellemetlen testi panaszok. Lefogytam az egészséges testsúlyra és asztalosként a kemény munkát is tökéletesen bírom, hanem jobban, mint előtte.
Aki írja, hogy kell a hús, kedveseim, honnak a bús bánatból írtok olyat? Tapasztaltátok? Vagy csak mondtok valamit? A berögzült hiedelmeket ne terjesszétek már! A hús, tej tojás, méz a múlté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!