Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most akkor a vegán életmód...

Most akkor a vegán életmód egészséges vagy sem?

Figyelt kérdés
Gondolkodok rajta hogy kesobb valtanek erre az eletmodra,de nemtudom most mivan.Szerintetek?
2017. jan. 9. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
A tiszta vega nem egészséges, az emberi szervezetnek szüksége van állati eredetű fehérjékre is.
2017. jan. 9. 18:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Egészségesen is lehet csinálni. Ha valaki cukron, chipsen és zsíron él, az lehet egészségtelen, de nem csupán attól, hogy vegán. Vegánként is lehet egyoldalúan táplálkozni, csupa tápanyagszegény étellel (bár ez tényleg csak extrém esetekben okozhat egészségügyi problémát).

Vegán vagyok 11 éve, 13 évesen lettem vega, 2 évre rá vegán. 15 éves korom óta vagyok élsportoló, a vérképem tökéletes. Nekem bevállt. Étrendkiegészítőket/fehérjeporokat nem eszek, b12-t és d-vitamint évi 4/6 hónapban szedek a biztonság kedvéért. Ha érdekel az életmód, szívesen válaszolok konkrét kérdésekre is.

2017. jan. 10. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A mindenevőség előnye, hogy egyes dolgok elhagyásával is összeállítható egészséges étrend.

Az alap, hogy ne egyoldalúan, hanem változatosan táplálkozz, hogy minden alapvető tápanyaghoz hozzájusson a szervezeted.

2017. jan. 10. 16:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Kellő körültekintés és odafigyelés mellett lehet az. Nagyon oda kell figyelni a kellő fehérjebevitelre, és, hogy mit mivel kombinálj, és legyen elég vitamin és tápanyagdús színes az étrended. Pl gombát mindenképp jó ha fogyasztasz hetente legalább egyszerkülönféle babok, borsó, lencse, csicseriborsó rizs, de ha lehet barna rizs, abban van jó sok B vitamin, és fehérjében, rostban gazdag, zab, árpa, hajdina, burgonya, mindenféle gabona, variálva hüvelyesekkel. És ezeken kívül sok zöldség nyersen, salátaként, párolva, de akár turmixba is. Gyümölcsök, és rendszeresen érdemes különféle olajos magvakat is fogyasztani, akár naponta egy marék dió, mandula, mogyoró, A szójával módjával kell bánni, de persze az sem árt hetente 1-2 alkalommal, csak ne ess abba a hibába, mint a legtöbb vegán, hogy tofura alapoz. Ha kb. ezeket betartod, akkor nem kell különösen aggódnod, de neked kell érezned, hogy beválik -e majd, ha egy két hónap után rosszul érzed magad, akkor nyilván nem neked való ez az életmód, továbbá nem árt ha kikéred dietetikus, vagy legalább az orvosod véleményét, és ha rábólint nyugodtan vágj bele. Azt tanácsolom, hogy ha jelenleg nem vagy még vegetáriánus se, akkor ne egyik napról a másikra legyél vegán, hanem fokozatosan állj át, de ha már az vagy, akkor se egyik napról a másikra mondj le a tejről-tojásról, hanem az is egy több hetes folyamat legyen, úgy, hogy egyre kevesebbet fogyasztod őket. Én jelenleg vega vagyok, de szoktam vegán napokat tartani.:) Jó egészséget neked!
2017. jan. 20. 22:06
 5/5 Laci_11 válasza:

A vegán életmód a legegészségesebb!

A hús=halál táplálék. Az egyik legnagyobb szörnyűség, amit elkövet az emberiség.

A 100% növényi étrend tökéletesen kielégíti a szervezet és a lélek igényeit. De amíg valaki húsfüggő, ezt másképp gondolja. Én is voltam az. De már több mint 2 éve vagyok vegán. Még a gondolataim is tisztábbak. Jobb az emésztésem, megszűntek kellemetlen testi panaszok. Lefogytam az egészséges testsúlyra és asztalosként a kemény munkát is tökéletesen bírom, hanem jobban, mint előtte.

Aki írja, hogy kell a hús, kedveseim, honnak a bús bánatból írtok olyat? Tapasztaltátok? Vagy csak mondtok valamit? A berögzült hiedelmeket ne terjesszétek már! A hús, tej tojás, méz a múlté.

2019. okt. 27. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!