Reggelente tanulni mennyire egészséges?
14 éves vagyok. Edzésre járok, ahonnan van, mikor este 8 órára érek haza.
Anyám mindig azt mondja, hogy az az egészséges, ha este legkésőbb 10 órakor lefekszem és reggel 1-ig alszom legalább. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha hamarabb lefekszem és 2-3 órakor felkelek tanulni. Ez mennyire egészséges?
Válaszokat előre is köszönöm!^^
14/L
Szerintem akkor inkább úgy tanulj,hogy este ugye hazaérsz 20:00-kor.Tanulsz pl.0:00-ig.Utána bebújsz az ágyba,és mondjuk alszol reggel 6:00-ig.És akkor alszol már 6 órát.És akkor már nyugodtan felkelsz,tanulnivalót megcsináltad este.Kész.
15/L
Ez szerintem hülyeség.Ez olyan mint az,hogy nem szabad enni 19:00 után.
És aki 1:00-kor alszik?!
Szerintem az a helyes amit az 1.mondott.
Mi értelme 3 órát aludni?!
Aztán felkelni tanulni
Hát ez piszok nagy hülyeség. Kelne fel a rossebb éjszaka közepén. Meg különben is, ha valaki Gyulán lakik aztán átugrik 21:45-kor Romániába és ott a másik időzóna miatt csak 11-kor alszik el, akkor emiatt fog rosszul aludni, mert ott mást mutatnak az órák?
Amúgy is valami oltári nagy baj van az időrendeddel, ha nem fér bele a tanulás úgy, hogy mellette még 8 órát aludni is tudj. És egyben.
2. válaszoló. Valamit félreértettél. :)
Természetesen a 8-10 óra alvás a legjobb, de úgy a legegészségesebb, ha az alvás szakaszába beleesik ez a pár óra.
3. válaszoló. Ezt hogy érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!