Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen orvoshoz fordulhatnék...

Milyen orvoshoz fordulhatnék ezzel a problémával?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Kb 2-3 napja egy duzzanat jelent meg a farokcsontom végén, a végbélnyillás mellett bal oldalt. Álló helyzetben nem fáj de azért ha ülök érzem (kellemetlen fájdalom).

Tapintható a duzzanat dio nagyságnyi.

Már pár éve is volt ilyen, de elmúlt visszahúzódott.

Nem tudom van e köze hozzá, most elkaptam valami melhártya ...vagy megfázhattam szilveszter, a torkom is be van gyulladva. Erőtlennek érzem magam, mintha lázas lennék, de mégse volt eddig lázam 37.5 mértem.

Száraz mély köhögés . (ezen nátha tüneteivel már voltam orvoshoz szedem a gyógyszert is rájuk).

A kérdésem, ahogy utána olvasgattam a neten, lehetséges hogy valamiféle cisztám van ami időközönként kiujjul és akár későbbiekben ki is fakadhat. Olvastam lézeres kezelésről, erről valakinek tapasztalat?

Tudom hogy ez nem TB támogatott, de ez érdekelne.

Nyíregyházán, Debrecenben tud valaki ahol végeznek ilyen jellegű műtétet?

2017. jan. 7. 12:30
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Most olvasom hogy ez inkább külső aranyér lesz.

Végbél nyillás és a farokcsont vége között, oldalt a bőr alatt érzem a duzzanatot.

2017. jan. 7. 12:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy aranyér lehet tályog is. Sebészetre Menj, ahol hasi sebészettel foglalkoznak vagy van proktologiai rendelés is.
2017. jan. 7. 12:50
 3/16 anonim ***** válasza:

Inkább pylonidalis ciszta ami betályogosodott.

Én nem javaslom a lézeres beavatkozást, ebben az esetben mert nagyon el tudja nyújtani a gyógyulási időszakot, ami egyébként sem rövid.

Sebészetre menj, mindenképpen.

2017. jan. 7. 12:53
 4/16 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, nem szembe akarok menni itt bárkivel is, de én azt olvastam a neten, (fórumból is) lézeresen is ugyan annyi az esély mint műtéttel hogy nem ujjul ki, viszont nincs metszés meg nagy "vágás" és rövidebb ideig tart a gyógyulás.
2017. jan. 7. 13:11
 5/16 A kérdező kommentje:
egyébként igen, nem aranyér lesz..
2017. jan. 7. 13:11
 6/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem attól ujjul ki egy betegség,hogy mivel végzik el a műtétet.A lézeresnél minimális lehet a vérzés,hisz beégetik az ereket.A gyógyulás gyorsabban következik be .

Miért ne lenne támogatott,ha van rá lehetőség az adott kórházban ,rendelő intézetben .Egy biztos,a problémáddal elsőre oda mehetsz,ahova egészségügyileg tartozol.

Magánrendelésre bárhova .Sebészetre nem kell beutaló,talán még időpont sem első esetben,mert itt mindenkit el kell látni .

Lehet hogy a vizsgáló helyről máshova fognak írányitani .

2017. jan. 7. 13:37
 7/16 A kérdező kommentje:
az sztks sebélszetekről meg van a véleményem. Anno a körmöm alá tövig beszaladt szeget(vékony) érzéstelenítő nélkül akarta felfelszíteni az orvos a sürgőségin, és mikor én ragaszkodtam az érzéstelenítőhöz még fel volt háborodva és fenhangon vergődött velem hogy milyen férfi vagyok, ilyen kis érzékeny ... no komment. Nagyon goromba volt. Biztos nem bíznám hasonlóakra magam műtétileg.
2017. jan. 7. 14:12
 8/16 anonim ***** válasza:
sztk-ban is biztos van más orvos. vagy ha egyik sem jó, akkor menj kórházi rendelésre. csak ne húzd, mert egyre nagyobb lesz és jobban fog fájni.
2017. jan. 7. 14:59
 9/16 A kérdező kommentje:

Rendben.

Érdekes a múltkor meg elmúlt magától.

2017. jan. 7. 15:36
 10/16 A kérdező kommentje:

Ha jól értem , akkor még ez nincs begyulladva?

De begyuladhat...

vagy mi annak a tünete ha már gyulladt?

2017. jan. 7. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!