Mit tehetnék? Ez már pokoli!
nagyon fáj felül a gyomrom,lehet hogy fekély,de valami pokoli!!! éjjel nagyon soxor felkelek,van mikor nem alszok éjjel annyira fáj,rossz kedvem van miatta,stb..és volt mikor este eggyik barátunknál kezdett el nagyon fájni,hazajöttünk,és itthon is pokolian fájt,annyira talán még soha,remélem már többet nem fog,és mondtam apumnak hogy nagyon fáj a gyomrom,vigyen el orvoshoz,és mondta hogy nem visz,már nagy vagyok!! O.o
pedig mikor a hugomnak fáj egy picit a hsa,azonnal kórház(szó szerint!),én meg már évek óta szenvedek! mit tegyek? hogy rájöjjön hogy mennyire fáj,és már nem bírom? o.O
15L
Ha az én gyerekem így panaszkodna,hogy fáj valamije,én bizony akkor is elcipelném az orvoshoz,ha nem akar menni!Nekem nem kéne kétszer mondani.
Hát,ha nincs más megoldás,kérd meg valamelyik rokont vagy barátnőt,valakit biztos találsz,aki szívesen elkísérne orvoshoz,de ne késlekedj,menj el vizsgálatra minél hamarabb.
Ha legközelebb így fáj a gyomrod,igyál egy pohár tejet,állítólag az jót tesz a fekélynek.Szóval,ha enyhül tőle a fájdalom,akkor lehet tényleg fekély.De mindenképp doki kell neki!
Fekély? 15 éves gyerek. Szerintem simán csak ég a gyomra, nem zár rendesen a gyomorszája, vagy egyszerűen olyan kaját eszik, ami csípi a gyomrát. Szedsz valami gyógyszert, amit étkezés után kellene bevenni és te étkezés előtt szeded? Az okozhatja a tipikus gyomor kilyukadást. Az apát hibáztatni elég hülyeség ebben az esetben, egyszerűen szeretné önállóságra nevelni a gyerekét, ami megjegyzem ebben az esetben teljesen jogos. A másik kérdésnél elkényeztetettnek neveztétek azokat, akiket anyuci apuci kísérget orvoshoz. Eldönthetnétek mégis mit akartok olvasni a kérdezőktől.
Kedves kérdező! Mi az oka, hogy nem mész el egyedül orvoshoz?
22:16, tán orvos vagy? És mi az, hogy "15 éves gyerek"? Ennyi idősen szerinted nem lehet fekélye? Na ne nevettess. Kapásból ismerek vagy három embert, akiknek kamasz korukban volt gyomorfekélyük. Erről ennyit.
És még mindig nem hiszem el, hogy nem fogjátok fel, amit magyarázok: itt nem az a lényeg, hogy valaki önálló, vagy sem, hanem, hogy orvosnál lenni talán a legkiszolgáltatottabb helyzet a világon, és ilyenkor jó érzés és sokat jelent, ha van velünk valaki, akit ismerünk és akiben bízunk. Ennyire egyszerű ez. Nem mellesleg egy szülőnek nem ilyen helyzetet felhasználva kéne "önállóságra nevelnie" a gyerekét. Megteheti ezt sok más szituációban, de az, hogy beteg a gyereke (ráadásul azt sem tudja, mi a baja és hogy komoly e, vagy sem) és ennyire lesz*rja, bármi "célból", hát az kérem felelőtlenség.
Elképzelhető, hogy epegörcseid vannak, azok szoktak -leggyakrabban az éjszakai órákban, vagy az utolsó étkezést követően 5-6 órával - jelentkezni. Valóban pokoli fájdalom tud lenni, én 15 évig kínlódtam vele (aztán sajnos műtét lett belőle, de azóta hálaistennek soha nem voltak!), és sajnos nem "korfüggő", a nagyobb lányomnak is 15-16 éves kora körül kezdődtek ezek, most meg a kisebbnél 18 évesen volt az első (sajnos a hajlam öröklődik, ha tényleg epéről van szó). Tipikusan a bordaív alatt, szinte kézzelfoghatóan egy ponton, középen "nyom" először, aztán átvált iszonyatos görcsbe. Összegörnyedve, fetrengeni lehet tőle, tényleg szörnyű. No-Spa segít, recept nélkül kapható, abból 2-3 szemet is be lehet venni, ha pokolian fáj, s ha arra fél óra alatt elmúlik, akkor tényleg epegörcs. (Mert a fekély nem múlik el csak úgy pár szem NoSpára.) Figyelgesd, hogy hogyan, és mikor jönnek a görcsök. Ha tényleg az esti utolsó evésed után 5-6 órával, és valóban a bordaív alatt (ott, a "puha" résznél középen) fáj, akkor szinte 100% hogy epegörcs. Fűszeresebb, zsírosabb, "nehezebb" vacsorák után gyakoribb és késő este, vagy éjjel jön. De dokihoz mindenképp menj el, valakivel, anyukáddal, vagy olyannal akiben megbízol, aki szívesen elkísér, és akkor biztosabbat fogsz tudni. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le erről e jellegzetesen "éjszakai" gyomor -epe-görcsökről.
JOBBULÁST KÍVÁNOK, és visszanézek majd, hogy tudtam-e egy picit "segíteni". :)
Üdv:
S. Ági
nem diétázok,így is sovány vagyok!!!
hát mostmár a bal oldalamon,a bordámnál is felmegy a fájdalom,eddig nem volt ilyen!!!!
a nospa nem használ rá,már próbáltam!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!