Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Számodra melyik a legelítélend...

Számodra melyik a legelítélendőbb és miért? 18 L

Figyelt kérdés

Természetesen egyik sem jó,de mindenki másképp vélekedik arról melyik a számára legkevésbé elfogadható.

Kérdésem a bulik alkalmával elfogyasztott tudatmódosító szerekkel kapcsolatos.

Melyik szer használatát ítéled el leginkább és miért? Beleértve az összes drogot,kezdve az alkohollal,a marihuánán,a hasison,speeden,ectasyn,az lsdn (stb) át.

Persze ez elég összetett dolog,nem egyértelmű,hiszen szerintem van az a drog(pl alkohol,marihuána) amit lehet ésszel,mértékkel fogyasztani.

Számomra nagyon furcsa és az én értékrendemmel nem összeegyeztethető,hogy míg sok ember szinte minden héten a sárga földig issza magát és az önkontroll teljes vagy részleges hiányában élvezi az alkohol nyújtotta örömmámort,az manapság már a köztudatban (igen,leginkább a fiatalok körében) szinte teljesen elfogadott és megszokott dolog,addig egy -mondjuk havonta háromszor- marihuánát fogyasztó ember sokak szemében már utolsó drogosnak minősül.

Szerintem még a -csak mondok egy példát- havonta 1-2 alkalommal gyomorba elfogyasztott speed vagy kokain is jobb és kevésbé káros -egyénre és társadalomra nézve egyaránt- mint a rendszeres mértéktelen alkoholfogyasztás.

Persze ezt csak én gondolom így,orvos nyilván nem vagyok.

Érdekel más hogy vélekedik erről. :)

2016. dec. 21. 15:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
49%

intelligensebbnek tűnsz az emberek többségénél, kedves kérdező, főleg ilyen fiatalon.

az alkohol azért ilyen népszerű mert legális.

Nyilván rendszeresen fogyasztva minden káros.

Menjünk végig a tényeken:

alkohol: rengeteg alkoholista, súlyos függőséget, szellemi és fizikai leépülést okoz hosszú távon, rövid távon is a nagyobb mennyiség káros, arról nem beszélve, hogy részegen agresszívak lesznek az emberek, vagy mondjuk könnyebben rávehetők dolgokra, könnyű túladagolni

marihuána: az arra érzékenyeknél okozhat paranoiát mondjuk, de nyilván akinél azt okoz, az nem fogyasztja jobb esetben. Szinte lehetetlen túladagolni. A dohány égésterméke előbb mérgez meg.

amfetamin, mdma, kokain: kis mennyiségben ritkán fogyasztva semmi bajt nem okoz. A kokain a legveszélyesebb a szívre, illetve függőség szempontjából. Meg mivel az mdma illegális, ugye az exstasy tablettában nem mindig tudni, hogy mi van pontosan.

Varázsgomba, lsd, dmt: nem okoznak függőséget, bajt csak a felelőtlen alkalmazásuk( nagy dózis, nem megfelelő set setting, rossz lelkiállapot, mentális betegként való alkalmazás) okozhat

Lényeg: ha valaki felelősségteljes, tudja mit fogyaszt, ritkán, kis dózist ( az sem árt ha a hatásmechanizmussal tisztában van) akkor semmi nem káros ha úgy vesszük

Persze az illegalitás is beleszól ebbe, de nem véletlen hogy a marihuánát egyre több helyen legalizálják, illetve az mdma/ lsd/ varázsgomba stb. tesztelés alatt áll, hogy a gyógyászatban alkalmazhassák

2016. dec. 22. 00:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!