Számodra melyik a legelítélendőbb és miért? 18 L
Természetesen egyik sem jó,de mindenki másképp vélekedik arról melyik a számára legkevésbé elfogadható.
Kérdésem a bulik alkalmával elfogyasztott tudatmódosító szerekkel kapcsolatos.
Melyik szer használatát ítéled el leginkább és miért? Beleértve az összes drogot,kezdve az alkohollal,a marihuánán,a hasison,speeden,ectasyn,az lsdn (stb) át.
Persze ez elég összetett dolog,nem egyértelmű,hiszen szerintem van az a drog(pl alkohol,marihuána) amit lehet ésszel,mértékkel fogyasztani.
Számomra nagyon furcsa és az én értékrendemmel nem összeegyeztethető,hogy míg sok ember szinte minden héten a sárga földig issza magát és az önkontroll teljes vagy részleges hiányában élvezi az alkohol nyújtotta örömmámort,az manapság már a köztudatban (igen,leginkább a fiatalok körében) szinte teljesen elfogadott és megszokott dolog,addig egy -mondjuk havonta háromszor- marihuánát fogyasztó ember sokak szemében már utolsó drogosnak minősül.
Szerintem még a -csak mondok egy példát- havonta 1-2 alkalommal gyomorba elfogyasztott speed vagy kokain is jobb és kevésbé káros -egyénre és társadalomra nézve egyaránt- mint a rendszeres mértéktelen alkoholfogyasztás.
Persze ezt csak én gondolom így,orvos nyilván nem vagyok.
Érdekel más hogy vélekedik erről. :)
Az alkohol mértékkel elfogadható.
Mivel sokan, akik fogyasztanak alkoholt, ezt teljesen kulturáltan teszik.
Bármiféle egyéb drog nem elfogadható számomra, mivel illegális, és én nem szeretnék semmilyen illegális dologba belekeveredni, és nem is szeretnék ilyen társaságban lenni.
A másik, hogy az alkoholt "ismerjük". Tudjuk, hogy egy üveg pezsgő az egy üveg pezsgő. Az ember általában érzi, hogy mennyit ihat, hogy semmi baja ne legyen.
A drogoknál sose tudni, hogy mi van benne és mi lesz a következménye.
Alkoholt lehet mértékkel fogyasztani, csak nagyon kevesen csinálják úgy. Egyébként az egyik legmocskosabb, legaddiktívabb, legpusztítóbb drog mind közül.
Egyébként számomra minden szintetikus undorító, az is, aki fogyasztja, aki meg kipróbálja, az idióta.
A marijuana, ha nem kevert szemét, hanem tiszta növényből van, elfogadható, én kifejezetten szeretem az illatát és tisztában vagyok a pozitív gyógyászati hatásaival. Az egyetlen negatív hatása, hogy függőséget okoz, sajnos.
Egy barátnőm egyszer valamilyen hallucinogén gombát is kipróbált, nekem ezzel sincs bajom.
De pl. a buszmegállóban biot szívó fiatalokat szívbaj nélkül berúgnám egy lángoló gödörbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!