Foglalkozna ilyennel az orvos?
Figyelt kérdés
Szóval nekem az lenne a problémám most jelenleg,hogy 170 cm vagyok. És van egy ilyen magasság kalkulátor,amivel elvileg meg lehet tudni a végleges felnőtt magasságot,ami nekem 176-ot mutatott és 19 éves vagyok. Szeretném megkérdezni majd az orvosomtól,hogy esetleg meg lehetne ezt tudni,hogy fogok e még annyira nőni 22 éves koromig,ameddig egy férfi fejlődik, vagy nem,mert állítólag ezt meg lehet tudni valamilyen röngten segítségével,vagy esetleg endokrinológia-ára adna e beutalót,hogy nem e valami hormonhiányos problémám lehet. Szerintetek foglalkozna ezzel az orvos? mert nekem nagy szükségem lenne még egy kis magasságra,mivel sportolok és elvileg a tüdökapacitás a testmagasságal arányos,ami előny lenne,ebből a szempontból mert nagyon intenzív versenyszerű sportot űzök,amihez ez kéne. De attól nagyon keményen szoktam edzeni a tüdőm. De sajnos nehezen fejlődik. Mert volt egy utóbbi meccsem(mma) ahol az ellenfelem kb. olyan 189-190 körül lehetett,és láthatóan jobban bírta tüdővel,mint én,pedig igazán sokat edzek állóképeségre...2016. dec. 18. 23:17
1/5 A kérdező kommentje:
Jah. és a faterom is olyan 169-170 körül lehet, és muterom meg olyan 167-168
2016. dec. 18. 23:19
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy pont 4-5-6 cm-t csúszhatnak, tévedhetnek ezek a kalkulátorok. Kb 5 évvel ezelőtt egy rokon gyerkőcnél is elvégezték, 1.86 cm-t "jósoltak". Most 15 éves és már 1.80 magas. Nem sok esélyt látok már a 6 cm-es növekedésre a te esetedben.
3/5 anonim válasza:
Ha ez a kérésed, akkor persze, foglalkozna, de 6 cm eltérés egyáltalán nem sok, ráadásul mindkét szülőd alacsony, szóval ne reménykedj. Az ő magasságuk alapján én azt mondom, hogy kizárt, hogy hormonproblémád lenne.
4/5 anonim válasza:
Igen, van olyan röntgen, amelyen megállapítható, hogy fog-e az illető még nőni. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy nálad alkalmazná (legfeljebb privátban). A másik probléma, hogy fiatalokon nem szokás röntgensugárzást bevetni, ha nem muszáj. És nálad nem muszáj, mert nem kóros a magasságod.
5/5 anonim válasza:
Marhasag, genetikailag ekkorara vagy kodolva szuleid lapjan, egyebkent is total atlagos ferfi magassagod van.
En 172 cm magas no vagyok, a baratom, akivel 2 eve egyutt vagyunk, 162 cm. O alacsony, nem te. Megis remek sportolo, orszagos bajnoksagokon dobogos szokott lenni. Szoval ne fogd erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!