Miért nem vagyok másnapos?
Gondolom, hogy te jobban bírod az italt, mint más. De szerintem ez attól is függ, hogy ki milyen mértékben fogyasztja.
Én például ritkán iszom alkoholos italt. Van itthon nekem egy kubai rumom, amiből alkalmanként szoktam inni egy kis pohárral, arra van nekem eltéve, hogy ha valami fontos esemény történik, akkor megünneplem.
De például ha megiszok több korsó sört, akkor én már szédülök, mivel nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy több korsóval/pohárral igyak.
Hidd el leszel másnapos még:)
Életkortól is erősen függ,illetve hogy mit iszol.
Én pl Sört vagy whisky-t iszok attól nem vagyok másnapos soha akármennyire berúgok tőle.
De Bortól pl szó szerint haldoklom másnap.
"mert az alkohol elvonja a vizet az agyból"
Lehet, hogy neked nincs miből elvonnia a vizet?
Én is szoktam keverni az italokat.
Sör,bor,pálesz,rum meg miegymás,de mégse vagyok másnapos,pedig tényleg keverek mindent és berúgok,mint a fene.
Miquel
Kösz az oltást!!;"D
Bocsi, nem tudtam kihagyni.
De tisztázzuk; az alkohol nem az agyból vonja el a vizet, hanem lévén vízhajtó hatású, az egész tested dehidratálttá válik. A vér is besűrűsödik, ezáltal kevesebb oxigént szállít pl az agynak. Ettől van a fejfájás. Megjegyzem a sima mezei fejfájások zöme is a dehidratáltság számlájára írható, szóval nem bogyókat kéne kapkodni, hanem egy nagy pohár vizet inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!