Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Órák óta fáj a gyomrom, mit...

Órák óta fáj a gyomrom, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Háromnegyed hatkor vettem be nospát, majd miután nem hatott, elszopogattam egy renniet, de ugyanúgy megmaradt, már nagyon kellemetlen, és nem tudom, mit csináljak. Tippek, hogy mivel tudnám megszüntetni? Egyébként nem ettem ma semmi nehéz vagy zsíros kaját, ne is ettem sokat.

2016. dec. 10. 19:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Ritkán az éhség is oka lehet,

vagy pl a gyomorégés.

Ha gyomorégésed van, akkor 2-3 késhegyni gyömbérgyökérpor, vagy kurkumapor alkalmazandó (fűszeres tasak formájában élelmiszer boltokból beszerezhető, a kurkuma olcsóbb, de vigyázat - befesti, amihez hozzáér!).

Ha szomjas vagy, akkor egy pohár tiszta víz ivása az első lépés. Ha nem vagy szomjas, akkor lehetőleg hagyd ki ezt a lépést, mert lehet h nehezen távozik a gyomrodból a tegnapi kaja, a víz meg rothasztaná ez esetben.

Ami esélyesen most lehet, hogy jó kombináció lehet számodra:

Ha ittál vizet, legalább 15-20 percig semmit se fogyassz!

Utána2-3 késhegynyit az említett fűszerek valamelyikéből SZÁRAZON elszopogatni, nyállal a szájban jól összekeverni kb fél percre, majd lenyelni.

Ez 10, max 20 percen belül elmulasztja a gyomorégést, ha volt.

Egy darab egészséges alma elfogyasztása, akár egyidejűleg a kurkuma por / gyömbér por elfogyasztásával, de később is lehet, azonban ha almaevéssel indítasz, mielőbb szükséges az említett fűszerek valamelyikét alkalmaznod!

(Ha nagyon nem kívánod az almát, akkor egyél pár deka, max fél kiló nyers zöldséget, lehetőleg NE gyökeret, NE gumót, hanem föld feletti részt, amit kívánsz, pl saláta, káposzta, stb.)

Ma ezen kívül semmit ne fogyassz! Holnap meglátod, mi a helyzet.

2016. dec. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!