Miért izzadok éjjel?
Nagyon fázós vagyok, de az utóbbi években nem merem télen elővenni a dunyhatakarót, mert éjszaka arra kelek, hogy leizzadtam. Most mar vékony takarom van, egy rövid ujjú pólóban alszom, lefekvéskor majd megfagyok, éjszaka meg át kell vennem a pólómat, úgy megizzadok.
Nem vagyok egyébként izzadó fajta, és azt sem lehet mondani, hogy túl meleg szobában alszunk. Mi lehet ennek az oka?
Talán az a baj, hogy túl hideg van, és a takaró sem elég vastag. Én legalábbis akkor szoktam kiizzadni, hogyha hideg van és teljesen begubózódok a takaró alá, és nagyon felhúzom a fejemig.
Egyébként én megkérdezném a háziorvost, ha semmi konkrét okot nem találsz.
Ha nő vagy, akkor az éjszakai izzadást, hőhullámokat hormonális problémák is okozhatják. Pl. változókorban nagyon gyakori, de fiatalabb korban is, ha felborul a hormonháztartás, ugyanilyen tünetekkel jár.
Továbbá együtt értek az előző válaszolóval, ha hűvös van a szobában, akkor beizzadhatsz a nyakig bebújt takaró alá.
Én is azért kérdeztem, lány vagy-e, mert akkor hormonvizsgálat kell! Ha fiú, akkor meg immun, tehát pl kezdésnek egy vérkép!
Ha nincs semmi bajod, és minden negatív, akkor rossz a takaró anyaga, töltete. De ez csak B terv, az egészséged ellenőrzése legyen az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!